Димитър Стоянов: Управлението на кризата е хаотично

Димитър Стоянов: Управлението на кризата е хаотично
08-12-2020г.
82
Гост-автор

„Поредната ситуация е от вчера – премиерът Борисов каза, че евентуално на 14 декември ще отворят яслите, а на 21 – всичко останало. Един час по-късно излиза министърът на здравеопазването и казва, че не е сигурен“, даде пример Стоянов. 

„Подаването на различни сигнали доведе до това обществото да не е еднозначно по отношение на предпазните мерки. И не то трябва да бъде обвинявано за неспазването им, а тези, които управляват кризата“, категоричен е Стоянов. 

Относно Плана за възстановяване и устойчивост на България, Стоянов коментира, че предложенията на президента са конкретни, за разлика от тези на управляващите. 

"Всеки българин трябва да има отношение, когато се харчат публични средства. В плана за възстановяване на България са заложени над 12 млрд., те би трябвало да се използват за модернизацията на икономиката и за развитие на човешкия ресурс", коментира Стоянов. 

 По отношение на тези средства и разпределението в предложения план от изпълнителната власт, се вижда, че над 50% от средствата отиват за строителство и саниране. Трябва да се прецени къде да се вложат тези средства, поясни Димитър Стоянов. 

"Това е програма на България, този план за възстановяване и устойчивост не е на Борисов, а на България. Тези 12 млрд. не са на Борисов, това са парите на България", подчерта главният секретар на президента. 

"Планът на правителството за обществено обсъждане не беше съпътстван с обяснителни записки и с подробности за предложените проекти, а президентството предложи конкретни проекти с възможна реализация и финансова обосновка. Група ентусиасти - млади хора, разработват конкретните проекти, тези хора са свързани с администрацията. Те виждат бъдещето на България", каза още Димитър Стоянов.

Източник: bTV, Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.