Димитър Стоянов: Сега ще чакаме и ще си плащаме

Димитър Стоянов: Сега ще чакаме и ще си плащаме
10-02-2022г.
135
Гост-автор
Защо отговорните за взетото политическо решение през 2019г. бягат от отговорност и прехвърлят топката? Нали Борисов тогава се изхвърли: "взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни". Само дето не каза кога ще ни се подобрят възможностите. То е все едно аз да кажа, че сме взели най-добрия пожарен автомобил с най-дългия шланг.
Президентът днес сподели истината за забавянето в доставката на Ф-16, че е на лице реална възможност за загуба на способности. Попитан за сроковете за доставка, президентът препрати журналистите към Борисов.
Клакьорите от ГЕРБ веднага наскочиха на амбразурата за да бранят лидера си и половинчатото им решение при сключване на договор. Гаджев заяви, че имало ясни срокове. Има, но няма да се спазят и то не по наша вина. Опитите за прехвърляне на вината към служебното правителство са крайно неуместни. Разбирам късата памет на г-н Гаджев, така му е изгодно, но нека да сподели при неизпълнение на клаузи по договора за доставка на Ф-16, за кого има неустойки. И не е вярно, че се знаело от лятото. Това, че г-н Гаджев следи какво се случва по авиационните изложения е чудесно, има още много да учи. Само, че за нас е важно да има черно на бяло. Сега ще чакаме и ще си плащаме. А дали Гаджев си спомни как беше орязан договора с високоточните оръжия, с ракетното въоръжение, с противокорабното въоръжение за да се влезе в обещаната от Борисов цена? Една година след като стана ясно какъв договор и с кого ще се сключва, ГЕРБ не си мръднаха пръста. Сега търсят оправдания в другите. Дали все пак прокуратурата ще се позаинтересува от сключилите договора?
 
   Автор: Димитър Стоянов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.