Димитър Антов: Доброволни отряди трябва да пазят границите от мигрантите

Димитър Антов: Доброволни отряди трябва да пазят границите от мигрантите
23-08-2021г.
54
Гост-автор

Европа не е много коректна спрямо България, послушковци сме, смята той

В центровете за настаняване на бежанци режимът е доста либерален и често мигранти притесняват местното население. Тези хора трябва да бъдат настанени на пунктове около границата. Хубаво ще бъде да се направят такива лагери, каквито има в Гърция, но да бъдат далеч от населените места. Хората не искат съмнителни типове да се навъртат край тях.

Това заяви общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов в ефира на България ОН ЕР.

Коментарът му е във връзка с обявеното от служебния министър на външните работи Светлан Стоев, че България е готова да приеме до 70 афганистанци. Това е заявил министърът на спешна среща на страните членки на НАТО. Това е бройката, която страната ни би приела официално. В същото време продължава натискът на нелегални мигранти. 

ВМРО продължава да настоява за сформирането на доброволни отряди, които да пазят границата.

Трябва да бъдат официално създадени доброволни отряди, които да обхождат границата, но да пазят невъоръжени. Това ще помогне за решаването на проблема. Хората в едно село могат да направят такъв доброволен отряд към кварталния полицай. Но трябва да има комуникация между тях и полицията. Много от тези хора са ловци, могат да бъдат въоръжени, без това да е незаконно, но все пак не трябва да ходят с пушки да търсят нелегални мигранти, уточни общинският съветник

Той е убеден, че целта на голяма част от мигрантите няма да е да останат в България.

Тези хора не искат да работят в България, те си казват „Ние ще отидем на Запад, където ще получаваме социални помощи и ще лежим“. Но ако стигнат до други държави, оттам могат да ни ги върнат обратно и тогава ще дойде проблемът за нас, убеден е Димитър Антов. 

Според него страната ни не показва достатъчна категоричност в нежеланието си да приема мигранти, за да не бъдем обвинени в липса на демокрация. 

Европа не е много коректна спрямо България. Ако ние отстоявахме интересите си, те щяха да ни гледат с уважение, а ние сме послушковци“, коментира общинският съветник.

И добави, че има структури в страната ни, които печелят добре от нелегалните мигранти.

Тези, които минават нелегално през България, със съдействието и на полицаи, те плащат на някого, за да минат. Те обогатяват хората от подземния свят, което ги прави по-силни, заяви Антов.

И добави, че страната ни е в пълното си право да поиска средства от ЕС за справяне с очакваната мигрантска вълна от Афганистан.

   Източник: vmro.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.