Диагноза

Диагноза
04-07-2022г.
48
Гост-автор

Антикомунизмът и русофобията на родна почва са контрапункт на патриотизма и отстояването на националните интереси. Това ясно се видя при падането на ветото над македонското еврочленство, когато знакови антикомунисти и русофоби загърбиха националния интерес заради лоялността си към евроатлантизма. Ето някои факти по този казус:

Антикомунистът и русофобът Андрей Ковачев, който като евродепутат от ГЕРБ искрено се бори за българската кауза в Северна Македония, изведнъж се отрече от каузата и подкрепи падане на ветото. Защото РС Македония трябвало да се спаси от... руското влияние. Свещена простота!

Струва ли си да обсъждаме пламенния антикомунист и русофоб Александър Йорданов, попаднал в евролистата на ГЕРБ като знаков седесар? До 24 юни той бранеше ветото и громеше македонизма на президента Пендаровски. Но щом ГЕРБ свалиха ветото, Ал Йо изригна като Везувий срещу комунисти и русофили, които коварно минирали пътя на братята-македонци към лелеяното евросемейство.  

Дни преди падане на ветото в Народното събрание проф. Павлов, проф. Кочева и проф. Овчаров посетиха Европарламента и като лъвове отстояваха истината за македонизираната ни история. Но когато антикомунистическото и русофобско мнозинство в НС свали ветото, тримата историци се отрекоха от брюкселските си филипики срещу македонизма и подкрепиха политкоректната директива на Брюксел по "македонския въпрос". Щото така македонизмът щял да се европеизира.  Така антикомунизмът и русофобията редактираха и историческите факти.

Антикомунистите и русофобите наистина са с диагноза, замъгляваща разсъдъка и погубваща националните идеали и на интелигенцията, и на политическия елит. 

Дясната интелигенция, десният елит!

    Автор: Велизар Енчев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.