Демократичния фашизъм

Демократичния фашизъм
21-02-2022г.
54
Гост-автор
Днешната geмоkpaция в Отава надмина вчерашната.
Първо искам да разясня, че обикновеният канадец е особен вид човек. Той иска всичко да се случва по мирен начин, с молитви, песни, химни. Не само иска, той е убеден, че така трябва да си върне това, което му е отнето. Канадецът е привърженик на реда, той шофира с определената скорост, паркира на определените места, не хвърля отпадъци по улиците, почиства редовно публичните места, спазва правила, наредби, закони.
В този ред на мисли, протестът на шофьорите, който продължава трета седмица, е по-мирен от всичко мирно, за което може да се сетите. Протестиращите бяха разчистили всички улици и тротоари от снега, преди снеговалеж ръсеха сол, хранеха бездомните, почистиха всички паметници пред Парламента, всеки ден им слагаха цветя, боклука изхвърляха непрекъснато.
Вчера срещу тези хора бяха изпратени тежковъоръжени полицейски части от другите провинции плюс специални формирования с техника. На покривите бяха накацали снайперисти. Нападаха възрастни, жени и ветераните. Битият ветеран е починал днес от вътрешни кръвоизливи. Един шофьор издъхна на място, казват, че е получил инфаркт. По обяд за по-веселко изкараха и конете да тъпчат хората. Има пострадали със счупвания, но поне са живи.
Днес полицията беше въоръжена с едни много интересни дървени палки с дължина на дръжка за права лопата и диаметър 5 сантиметра. Тия първо пръскаха с газ до степен на перде и биеха наред докато настъпваха напред. Зад тях специалните части въоръжени с бойни оръжия. Вчера който успяваха да повалят на земята го биеха с приклада. Днес от димната завеса нищо не можах да видя, но се бяха развилнели като платени αΗΤuΦα елементи - трошаха всичко. Отваряха вратите на останалите 4 камиона и смъкваха шофьорите на земята. Така два часа, докато не разчистиха района пред Парламента. А канадците даже не ги напсуваха. Пееха химна. Потресаваща гледка!
 
    Автор: Кремена Стефанова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.