Дебатът, който никой не чу

Дебатът, който никой не чу
05-10-2020г.
9
Гост-автор
Дебатът за правовата държава в България в европейския парламент ще се запомни с безпрецедентни технически фалове. Първоначално звукът онлайн изчезна при изказването на зам.-председателя на Европейската комисия за ценности и прозрачност Вера Йоурова.
 
Настъпи момент на търсене на микрофон, който работи, но и това не помогна. След това при комисаря по правосъдието Дидие Рейнерс системата „заби“ като белгиецът сякаш заекваше, повтаряйки едни и същи думи многократно. След това се появи образът на шефа на групата на ЕНП Манфред Вебер, но без звук. След това образ и звук изчезнаха напълно.
 
След около двадасет минути се появи евродепутатът Клеър Дейли, което означава, че са били пропуснати изказванията на колегите й Хуан Фернандо Лопес Агилар, Рамона Стугариу, Даниел Фройнд, Ангел Джамбазки, както и самата Дейли, от която се чуха само няколко думи. Появи се Андрей Ковачев, но звукът отново изчезна.
Дали техническият провал е резултат на хакерска атака не е ясно. Едно е сигурно: списъкът на ораторите даваше надмощие на критиците на българското правителство, и едва ли хакерската атака им е била удобна.
 
Автор: Георги Готев
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.