ДБ се опитват да кажат, че Петков и Василев и евентуалните им избиратели им принадлежат по право с нотариален акт

ДБ се опитват да кажат, че Петков и Василев и евентуалните им избиратели им принадлежат по право с нотариален акт
15-09-2021г.
61
Иван Бакалов
С мощна лавина от интриги посрещат медиите създаването на нова, вероятно центристка партия, условно наречена партия на Петков и Василев.
Такава партия е единственото спасение от ГЕРБ в следващия парламент, но я посрещат на нож всички останали партии. А ДБ се опитват да кажат, че Петков и Василев и евентуалните им избиратели им принадлежат по право с нотариален акт, и ако не отидат при тях, ще ги обявят за предатели, които цепят дясното (този филм вече сме го гледали).
Само че служебните министри има силна подкрепа в момента, именно защото не са при ДБ и не са като тях, не са и като другите.
Срещу нова партия са и ИТН, и БСП, за ГЕРБ и ДПС да не говорим. От БСП се чуват заядливи реплики срещу президента Радев, с когото свързват новата партия. Те вече заявиха подкрепата си за Радев и нямат никакъв шанс, ако я оттеглят. Но там винаги има по някой, който се разграничава от ръководството и сипе приказки, като че ли зад него са широките народни маси на голямата и силна партия. Уви, БСП вече не е нито голяма, нито силна. Макар че досега се държа най-конструктивно и предвидимо на фона на другите партии, които така се обиждаха и изпокараха, че минираха възможността да съставят правителство и в бъдещия парламент.
Само нова партия може да изиграе положителна роля, но ще гледаме сеир как всички ще са срещу нея. Така беше и с НДСВ навремето - всички медии бяха срещу нея, а получи подкрепа от избирателите. Ситуацията е подобна, но играчите сега са други. И ще направят всичко възможно да ги смачкат или погълнат в други партии.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.