ДБ е - или ще бъде - пристан на модерното ляво либерално движение в България

ДБ е - или ще бъде - пристан на модерното ляво либерално движение в България
11-08-2021г.
37
Гост-автор
Фейсбук ми напомня коментар на г-н Ognyan Minchev от миналата година, с който съм абсолютно съгласна.
“...Трябва да си или много наивен - незапознат с реалността, или да си дълбоко мотивиран, за да твърдиш, че политическият кръг около Христо Иванов и неговите колеги е "ново дясно". В лицето на коалицията между Да, България, Зелените и сега доминиращата част на ДСБ ние ясно и отчетливо виждаме не "ново дясно", а отдавна очакваното да се появи и структурира в България нормално европейско ляво от началото на 21 век.
...Навсякъде в Европа възникват и експанзират формациите на един нов ляв синтез. Той включва зелената алтернатива и радикалния дневен ред на климата, постмодерния либерализъм и новите малцинствени права, мултикултурния дневен ред, и т.н. В продължение на доста време тези елементи на новото ляво съществуваха паралелно и доста хаотично, но напоследък все по-успешно се синтезират и днешното зелено-либерално-социалдемократическо мнозинство в ЕП е най-доброто свидетелство за това.
...Някой ще каже - е, хайде, поне ДСБ пожалете с квалификацията "ляво"! Не забравям, че традиционно ДСБ се учреди от по-радикални антикомунисти и ориентирани вдясно активисти и поддръжници на СДС. Но ако видите днешното ядро на динамика в тази партия ще забележите, че тя все пак върви към другите две партии в коалицията поне в няколко измерения - антикорупционно, активистко-радикално, либерално в широкия, но и в съвременния смисъл на думата.
... За мен няма съмнение, че ДБ е - или ще бъде - пристан на модерното ляво либерално движение в България, което е все още твърде ограничено като полулярност, но бързо набира сили”.
Съгласна съм на 1000%. Бившият Реформаторски Блок и днешната Да България винаги са били леви либерални партии, изповядващи неолиберална, прогресистка идеология, и аз това го знам и говоря от години. За ужас и недоумение на собствените им членове, симпатизанти и инфлуенсъри, които са ме гледали тъповато, защото искрено са вярвали, че са “автентична десница”.
Бидейки либерална една партия, тя върви с целия задължителен антураж - малцинствени права и мултикултурно общество. Жална ни майка, ако някога либерална партия вземе властта в България, тогава ще видите какво значи “отворени граници”, “зелени политики”, съсипващи икономиката, зловеща цензура, маскирана като "борба с езика на омразата", а синдикатите да задължат фирмите да назначават не най-умните и кадърните, а да имат квота на база раса и сексуални предпочитания. За има-няма 10 години либерално управление, Западът го разбра на свой гръб.
 
   Автор: Огнян Минчев, Ирини Зикидис- фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.