Дано повече никога да не позволим на примати да припарват до държавното кормило.

Дано повече никога да не позволим на примати да припарват до държавното кормило.
14-04-2021г.
5
Гост-автор
Надявам се повече никога да не ми се налага да коментирам гражданина Борисов. А иначе, и в последния си ден като премиер, той не пропусна от Велико Търново да ни занимава със себе си, да се фука, да лъже, да раздава пари, да се подмазва и да сее интриги.
Той, разбира се, бил най-подготвен за министър-председател, но, за да не разделял нацията като президента, щял да предложи друга кандидатура. Това щял да бъде твърд европеец и натовец. (Никаква нация не може да разделя Борисов, кандидатурата няма да мине, народът твърдо му показа "червен картон". Той и партията му са в пълна и безнадеждна изолация. А с приказките за НАТО и Европа Борисов напразно се опитва да прави "мили очи" на "протестърите", на Брюксел и на "Козяк". Уви, никой не обича лузъри.)
Борисов не се страхувал от служебно правителство, то само можело да подготви следващите избори, пък и народът вече се бил произнесъл за чекмеджето и кюлчетата. (Напразни надежди. Според тълкувателно решение на Върховния съд, служебното правителство има всички права на редовно, включително и да ревизира предишното управление. А народът, вярно, се произнесе за чекмеджето. Сега чакаме прокуратурата.)
Тайно, в себе си, Борисов се надява да не се стига до правителство под егидата на Радев, затова направи тежък реверанс към Слави Трифонов. (Верен на природата си на интригант, той не пропусна да намекне обаче, че "Има такъв народ" е под контрола на задкулисието на Доган и Пеевски.)
Като за последно, Борисов пак раздаде пари.(Хазната вече тревожно свети на "червено", да му мисли новото правителство.)
Но, било каквото било, дано повече никога да не позволим на примати да припарват до държавното кормило.
 
   Автор: Калин Тодорв, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.