Danger! УТРЕ В АЛЕКСАНДРУПОЛИС КИРИЛ ПЕТКОВ НЕ БИВА ДА ОСТАВА НАСАМЕ С ХАРВАРДСКИЯ СИ КОЛЕГА ОТ СКОПИЕ

Danger! УТРЕ В АЛЕКСАНДРУПОЛИС КИРИЛ ПЕТКОВ НЕ БИВА ДА ОСТАВА НАСАМЕ С ХАРВАРДСКИЯ СИ КОЛЕГА ОТ СКОПИЕ
02-05-2022г.
62
Гост-автор
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще присъства утре на началото на строителството на плаващия терминал за втечнен природен газ в Александруполис. Там ще бъдат също премиерът Кирил Петков и колегата му Димитър Ковачевски от Северна Македония…
Тази новина е сигнал за тревога. Кирил Петков отново ще е насаме с харвардския си колега Ковачевски. И кой знае какво пак ще обещае на македонския премиер и какво ще подпише на крак, за да изпълни поверената му отвън мисия – Северна Македония незабавно в ЕС!
Апропо, още не е ясно колко е продължила „срещата на четири очи“ със Зеленски, на която един Господ знае какви ангажименти е поел българският премиер.
А и никой от българската делегация в Киев не го пита. Делегацията, която чинно стоеше пред плътно затворените врати на залата, в която се бяха усамотили Зеленски и Петков.
В странство премиерът не бива да остава сам, ако не искаме да сме неприятно изненадани от щедрия му интернационализъм към македонизма и газовия му екстремизъм. И трябва да се контролира изкъсо – и от коалиционните партньори, и от опозицията. А защо не и от медицински лица?
 
    Автор: Велизар Енчев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.