Дали Слави Трифонов пропуска, че нашият народ масово не знае какво иска точно?

Дали Слави Трифонов пропуска, че нашият народ масово не знае какво иска точно?
26-04-2021г.
13
Гост-автор
Дали Слави Трифонов пропуска, че нашият народ масово не знае какво иска точно? И че го иска веднага, ма на мига? Искаме уж както Борисов излиза пред медиите и обижда на тулупи, мисирки и пр. - така някой да излезе и да обиди него. Но когато някой го нарича Джипко Бибитков - това не се харесва. Същевременно разговорно всички използваме тези лафове от политическата сцена да се обиждаме един друг ежедневно. Затова журналистите масово днес им казват с неуважителното "мисирки", а бизнесмените - "тулупи". А Борисов вече е Джипко, макар Фончо да ми харесваше повече :))
Хем сме ужасно подразнени и хейтещи как Борисов по цял ден митка из медиите да говори простотиите си; хем, когато Трифонов не се показва по медиите се дразним що пък не се показвал и не говорил празните приказки, с които Борисов ни забавлява. Хем искаме нещата да се случат законово и да избягаме от партийното статукво; хем, когато някой казва, че също го иска - нас ни хваща шубето, че ще стане по-зле. Хем всички знаем отлично и се дразнихме много, че Борисов разиграваше циркове преди да предаде мандата; хем искаме от Трифонов да разиграва същите циркове.
Хем искаме да няма политически мишки на "трона" на премиера; хем се присмиваме на Антоанета Стефанова, която е чист човек, доказан международно професионалисти, дисциплиниран спортист - не е дискредитирана политически личност, а такава, която цял свят уважава.. а много българи дори не я знаеха как изглежда до днес.
Явно да.. .има такъв народ...
Хем искаме да изберем стабилно правителство, хем пишем под поста на Трифонов "Е ся... пак ли треа да ходя да гласувам, баси".
Хем не искаме да ни унижават - хем се самоунижаваме, защото наистина не знаем какво искаме.
Някой дали може да каже какво точно искаме?
Защото аз съм убеден, че не знаем.
Убеден съм, че ако утре се прекръстим от България на държавата "Тук не е информация" ще сме най-щастливи. Защото "Тук не е информация" вместо "Информацията е тук" означава да не поемаме отговорност. Масово.
Като, че ли в това сме най-големи отличници в България. Да не поемаме, но умело да прехвърляме отговорността другаде - неясно къде. "Тук не е информация", сори - ходи другаде, братле. Къде е информация тук няма да разбереш просто, защото... тук не е информация!
Ако трябва да си поема отговорността и да гласувам отново, за да заявя чрез своя глас, че не желая това партийно статукво - ще го направя. На предходните избори не гласувах за Трифонов, защото имах предразсъдъците, които много от нас имаха - с тях го атакуват опонентите му, което показва, че са доста отчаяни.
Да, парадоксално е, че хора, които на други места по белия свят биха били в затвора - излизат гордо пред камерите да кажат "бе оня е несериозен шоумен и страхливец".
Освен, че показваме, че нямаме мнение и чакаме някой да ни каже какво ни е мнението - показваме, че нямаме уважение. Не към Трифонов. Но към хора като Антоанета Стефанова например. Нямаме уважение и към себе си, защото сме склонни да се отъркаме у всеки бълхар с власт.
Заради тези неща утре няма да има кой да ни лекува, кой да ни прави законите, кой да ни консултира как да си правим бизнеса, кой да ни произвежда и пр. - защото никой няма да ни помирише в държавата "Тук не е информация". Защото на мен 30+ години ми писна хората наоколо да ми казват какво не сме - но рядко да виждам хора, които отговорно да кажат какво сме.. Писна ми, честно!
 
    Автор: Иво Илиев, фейсбук
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.