Да живее България! Ама, как да живее, не е много ясно

Да живее България! Ама, как да живее, не е много ясно
25-08-2022г.
104
Гост-автор

Любо Кольовски:

73, 99 км е разстоянието от Малко Търново до Бургас.
 
Горе-долу такова е разстоянието от мястото, където нелегалният автобус е качил близо 50 нелегални емитранти, преди да размаже полицейската патрулка и да убие двама полицаи.
 
На кръгово кръстовище, в непосредствена близост до спирка на градския трансппорт.
 
В градска среда, така да се каже, а не по чукарите на Станджа. Гранична полиция на два пъти е опитала да спре нелегалния автобус, но не е успяла, защото не е имала "таралеж" - лента с шипове, които пукат гуми и спират от движение автобуси, коли, тротинетки и пр., управлявани от престъпници и нарушители на закони.
 
Възможно е граничарите да са имали "таралеж", но не са знаели как се работи с това сложно съоръжение и в резултат на това имаме двама загинали полицаи, които също не са имали "таралеж".
 
Сега предстои да се наслушаме на всякакви бъбрежи за високия професионализъм на полицията, а други ще твърдят точно обратното, за да може всичко това да се политизира - т. е. разни мушмороци да използват трагедията предизборно и да обясняват как, ако те бяха на власт, граничарите и полицаите щяха да имат "таралежи" и щяха да спрат нелегалния автобус, неизвестно как напуснал автокъща в Харманли, където е бил на паркинг и е бил обявен за продажба.
 
А един "таралеж" - метална лента с шипове за пукане на гуми, ако имаше такъв, можеше да предоврати смъртта на двама полицаи и всичко това да не се политизира по тоя вулгарен и срамен начин. Но да не политизираме повече.
 
По-добре е да обявим кампания за събиране на пластмасови капачки и с парите от акцията да купим "таралежи" на граничарите и полицаите.
 
Да живее България! Ама, как да живее, не е много ясно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.