Да си помагаме. Това е смисълът.

Да си помагаме. Това е смисълът.
11-04-2021г.
20
Гост-автор

Автор: Неделчо Михайлов

Не бях ходил да се подстригвам три месеца. Отзад, над врата косата ми е гъста, не е мръднала от едно време . Отстрани също и като се разроши, което става постоянно, прилича да имам рогца. Вчера гледах един японски филм с Лиъм Нийсън – на темето съм съвсем като японец – почти избръснат, тоест плешив.
 
Антони Боксеров, при когото ходя от известно време поцъка укорително с език, огледа се и хвана машинката. Потече коса и сладка приказка. Ходя в неговия салон, защото уважавам усилията на млади хора, да работят и независимо каква е професията им да я изпълват с индивидуална красота. Който е ходил в салоните на Тони, знае какво имам предвид. Иначе най-лесната работа да си ударя и сам една машинка.
 
Събота е, Тони снима подкаст с клиенти с рекламна цел.
За щастие, разговорът тече непринудено и истински. В залисията забравям да платя. Сещам се у дома, пиша му на месинджъра, че съм забравил да платя. Той ми отговаря, че участниците в подкаста така или иначе не плащат. Тоест, аз съм на сметка, защото не съм платил два пъти… 
Мисля, че много искам да запазя времето, в което познаваш по име бръснаря си, шивача си, месаря си и всички останали, от които купуваш или на които продаваш разни неща и услуги. И да си помагаме.
Ето,
Чичо Веско, мой приятел и другар отвори бюфетче за пици и дюнер на пазара на „Чаталджа“. Когато мога, ходя и купувам от неговите пици.
Веселина Христова има гаражче, от което пазарувам всеки ден почти и вересията е задължителна. Фикри, който е завършил химия, а се прехранва с продажба на разсад и подправки е също един от моите „агенти“… За кренвришите на Юлиан вече стана дума.
Да си помагаме. Това е смисълът. И мирът в душите…
Хубава неделя ви желая.
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.