Да си глупав и покорен е норма

Да си глупав и покорен е норма
27-01-2022г.
89
Емил Йотовски

Новото нормално обича новохората. За пръв път в човешката история се създава ново нормално, което не произлиза заради човешката необходимост, а е създадено изкуствено и хората принудително се приучават да заемат мястото си в него.

Не! Не съм прав. Комунизмът беше първият такъв опит, но там голяма част от планетата запази нормалната си мисъл и не позволи на тази идея да се развие. В момента обаче оазисите на нормалността и адекватността са точно оазиси – малки кладенчета на познание и подозрение заобиколени от пясъците на новонауката. 
    Разликата между новохората и хората е проста – за новочовека е достатъчно да притежава покорство и липса на критично мислене. В новосвета не се насърчава свободната мисъл. Дори мисълта се свежда до някакъв перверзен вид на колективно съзнание. Но за разлика от мравките и пчелите, при новохората колективното съзнание не е насочено към опазване на общността, а към нейната окончателна деструкция.  

Липсата на критичност при новохората (наричана в миналото глупост) се налага  да е избирателна. Тоест, индивидът трябва да е достатъчно умен за да може да използва тоалетна хартия и достатъчно глупав за да смята, че това действие е напълно достатъчно за да бъде наречен венец на природата. 

Възпитанието на новохората обаче е обратим процес. За съжаление, хомо сапиенс се стреми към истина, затова за тяхното превъзпитание трябва да се вкарва постоянен натиск и съответно ресурс. Ресурсът е финансов и е неизчерпаем, защото в новосвета няма валута, която да е обезпечена с някакви физически активи. Всичко е виртуално и за да могат едни суми пари да просъществуват трябва само да се напише една цифра на някой банков компютър. Целия свят се подчинява на тези въображаеми цифри. За тях се водят войни и умират хора.

Медиите отдавна не са коректив и бълват платена дезинформация. Свободното общуване на хората е подтиснато. Налага се цензурата на новонормалността.

Стандартът се поддържа от някаква безлика шайка от фактчекъри, редактори и цензори. Създава се паралелна научна общност, която се обръща срещу устоите и основната доктрина на науката – че всяко твърдение трябва да може да бъде оспорено и подложено на експериментално доказателство. Резултатите, в крайна сметка могат и да се манипулират.
    Науката системно се заменя с вяра и религия. Това не е случайно, защото религията изисква религиозна дисциплина. Вече не е срамно да се твърди: „Вярвайте в безтегловността, десетмерното пространство и във ваксините“  И ако някой не вярва има клади, кръстоносни походи и гонене на вещици. 
    

Вече живеем в реалност, в която нищо не е нормално.

Живеем в сбор от рестрикции наложени от странни разпоредби на здравни министри, уж световни организации и моделирани от агресивни НПО-та, които все повече приличат на шпиц команди за юридическо-правен терор. 
    Новохората сред хората се увеличават и се радват на новия си статут на привилегирована група. За да поддържат своите привилегии те ритуално приемат маркерите на нововремето. Независимо дали е ваксина, чип или нафора. За което получават сертификат, паспорт или свето кръщение. Със всеки от тези документи на новочовекът му се обещава да отиде в новорая и там ще го чакат четен брой девици и вечен безлихвен кредит, с който може да си купува почти неограничено количество мляко и масло, а когато има черен петък и амброзия.
    Вярвайте ми. 

   Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.