Да им дадем поне онези 100 дни

Да им дадем поне онези 100 дни
01-08-2021г.
44
Гост-автор

Автор: Ива Дойчинова, ФБ

Упражненията върху номинацията на Пламен Николов с рамка на ИТН и "кандидат за президент", ми се струват меко казано лош вкус. В случая и мейнстрийм, което означава леко спускане по вълната.
Ако всеки един от тези хора, който се е рамкирал така, понесе високомерната критика, която практикува, ще се озове в оправдателен режим дори пред децата си.
Разбирам, че това е ирония срещу политиката на ИТН, но не разбирам поради каква причина.

1. ИТН на последните парламентарни избори е първа политическа сила и поради факта, че по никакъв начин не прилича на досега съществуващите. Т.е. това, което прави, "наказва" поведението на управляващите до 4 април т.г. На всички;

2. Голяма част от "рамкиращите се", нямаха никаква ярка политическа критика към управляващите преди гореспоменатата дата и никак даже не глаголстват срещу словесните им и политически прояви и сега. Между другото - плюеха и протестите;

3. Ясно е, че служебното правителство е одобрено от 58% от хората, според последните данни, които зная и съответно - бихме искали да продължи да управлява до есента. Обаче, след два - три месеца, картинката ще бъде същата с изключение на изборната активност. Тя ще спада. А служебно правителство, което подготвя и президентски избори, ще е в слаба позиция;

4. Най-важното. Нека преди да оплюем друг и да се възвеличаем сами, си помислим за простичката логика на парламентарните избори. Суверенът е избрал така. Можем ли да насърчим диалог чрез нашите избраници? Можем ли да продължим моя и вашия без клишета, а с общи цели?

И тъй като с омерзение наблюдавам наказателни акции срещу когото и да било, номиниран от когото и да било за каквото и да било, обявявам своята позиция - Против!

Ако има такава рамка "против плюенето" на кандидатури преди да са изговорили проекта си и да са представили екип и стратегия, и да им дадем онези поне 100 дни на действие и доверие, моля, изратете ми я.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.