Да дадем живот на изоставения басейн и спортен комплекс "Червено знаме"

Да дадем живот на изоставения басейн и спортен комплекс
18-01-2021г.
31
Гост-автор
Изоставеният басейн и спортен комплекс "Червено знаме" да бъде прехвърлен от Министерство на спорта на Столична община, за да може да бъде спасен и ремонтиран. Това предложение направи с официално писмо общинският ни съветник
Boris Bonev
до Министерство на спорта и до Столичната община.
В писмото се иска създаване на работна група, която да обсъди как уникалният за София комплекс, който от десетилетие е изоставен, да започне най-сетне да служи на софиянци и българските спортисти.
Комплексът е открит за Европейското първенство през 1985 г., като съоръжението открива пътя към успеха за редица наши плувци и скачачи. Петте басейна, трибуните за над 2000 човека и всички останали съоръжения от години тънат в разруха, отнемайки шансът за високи спортни успехи и професионална реализация на днешни спортисти. Заради остър недостиг на закрити басейни, те са принудени да тренират в чужбина. Спортната традиция на България и днешните ни спортисти не заслужават подобно срамно отношение!
 За съжаление, първоначалната реакция на министър Красен Кралев и подопечното му министерство е да обяснят, че имало инвестиционни намерения. Само, че такива се обещават от 2005 г. и досега нищо не е направено. Опасяваме се, че има апетити за мястото на спортния комплекс, където да се появи поредният жилищен комплекс например. Очевидно е, че Министерството не може да се справи с поддръжката и модернизацията на комплекса.
Oт Столичната община пък вече получихме положителен отговор за нуждата от създаването на работна група за бъдещето на басейните.
Затова и публично се обръщаме към г-н Кралев и го призоваваме към отговорно поведение - да седне на масата на преговорите. Интересът на 1,5 млн. софиянци е този комплекс да бъде ремонтиран и работещ и то в най-кратки срокове. А ако София ще има претенциите да бъде европейска спортна столица, то тогава е недопустимо любими и ценни обекти като Червено знаме или къпалнята Мария Луиза да тънат в руини.
-----------
Подкрепете работата ни за София с еднократно или месечно дарение тук: https://bit.ly/35xnIgH
или през платформата Patreon: https://bit.ly/3id4Nv3
 
 Източник: facebook: Спаси София

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.