Д-р Заячка: Двойните стандарти за щурма на Капитолия и протеста в Русия

Д-р Заячка: Двойните стандарти за щурма на Капитолия и протеста в Русия
24-01-2021г.
13
Гост-автор

Цинично е да си премиер на държава, която по време на управлението ти прогресивно слиза надолу в класацията за свобода на пресата, за да стигне 111-то място по свобода на словото и да "набиваш" акъл на други държави по темата. Такава позиция изрази лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка.

"Премиерът се загрижил за правата на Навални, но за българите арестувани и бити по време на протестите нищо. Същото мълчание пазеше и при случаите с ареста на Асандж и убийството на журналистта Хашоги. От включването в тези пропагандни хорове със съмнителни цели, но с общ знаменател антируска насоченост ,ние губим", казва още тя.

Според нея жертва на "тези прищявки" са туризма, икономиката и имиджа на страната ни.

"Да не забравяме, че през последните месеци се обяви поредния дипломат обявен за персона нон грата в България, в следствие на което пострада и български дипломат от кариерата. България трябва да води независима политика и да отстоява своите, не чужди интереси! За съжаление в европейски мащаб се наблюдават подобни събития. ЕП със своите действия и резолюции в последните години и в частност тази срещу Северен поток 2, като реакция за ареста на Навални, също е на път да отреже клона, на който седи. България вече го направи със спирането на Южен поток, от който щеше да печели, вместо сега да плаща за същия руски газ, идващ от Турция. И днес вместо газ, имаме пейзаж - визирам картината подарък от премиера за сръбския му колега. Интересно би било как наши родни и чужди демократи ще коментират публикуването на протестни маршрути на сайта на посолството на САЩ в Москва? Защото, ако случаят беше обратен и на посолството на РФ в САЩ имаше информация за протестите в Капитолия, едва ли щяха да мълчат. Не на последно място, учудващо е, колко хора в България се вълнуват от "палата на Путин" (според видео материала на Навални), а забравят къщите на премиера извън България и в нея, със спалните с евро и кюлчета злато. Не е ли редно да погледнем първо себе си, преди да сочим другите с пръст", казва още Заячка.

Източник: eurocom.bg

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.