Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за ваксиниране

Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за ваксиниране
26-01-2021г.
27
Гост-автор
Относно ваксинирането нямаме добра организация, а няма и ваксини, които да стигнат за всички, дори те да поискат да бъдат ваксинирани. Най-важното е страната ни да ваксинира и предпази хронично болните и възрастните хора, защото те сега са най-застрашени. Това каза д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

Към тях трябва да се насочени всичките ни усилия – електронно здравеопазване, домашни грижи и достъп до най-съвременните лекарства, ваксини и всякаква грижа – само това ще позволи да се върнем към нормалния си начин на живот, допълни той.


Правителството е предпазливо не без основание по отношение на поетапното разхлабване на мерките, така и е по-света – там мерките дори се затягат, посочи докторът пред БНР.


Освен това нашата здравна система има много недостатъци и когато болните се увеличават, се вижда какво се случва. Така че мерките сега са доста предпазливи, ние ще бъдем късметлии, ако броят заболели сега се запази така. А бяхме на едно от първите места по смъртност от вируса миналата година, това не бива да се повтаря, допълни той.


Според Хасърджиев здравеопазването ни в момента има много недостатъци. „Сега се заплаща за бездействието за това да се реформира здравната система.


По думите на д-р Хасърджиев в рамките на една година фармацевтичните компании няма да могат да произведат нужното количество ваксини.

   Източник: frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.