Д-р Миндов: Заложници сме на хора, които цяло лято не си извадиха сертификатите

Д-р Миндов: Заложници сме на хора, които цяло лято не си извадиха сертификатите
21-10-2021г.
24
Гост-автор
"Националната здравно-инфорамационна система е срината и в този момент.  В локдаун сме, може да се касае и за хакерска атака.
 
Нито могат да се издават зелени сертификати, нито могат да се издават протоколи за хронично болни пациенти, нито животопъддържащи лекарства, нито могат да се ваксинират хора", каза пред БНР д-р Георги Миндов - председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.
 
"В принудителен локдаун сме и ще страдат тежко болни хора, затова, че някои от другите не си извадиха цяло лято тези сертификати. Можеха да си ги вземат, да си ги сложат в рамка, да си ги таутират, ако искат.
 
Системата не работи заради този наплив при нас сега, за да им издаваме този документ.
 
При нас безплатно могат да си получат обаче сертификата само хората, които при мен са ваксинирани, а не в някой от центровете. Така че хората си търсят сертификата от съответния център.
 
Но част от хората не са си запомнили кодовете, когато са си правили ваксината в някой от центровете, не са си извадили документа тогава. И сега идват при мен да им направя административна услуга, но и как да го правя, след като не е определена и цена за това, освен тома аз имам и болни. Не мога да им върша административна услуга при такова натоварване.
 
Но това е в ущърб на всички болни хора, които ме чакат за преглед, още повече, че това бутане по опашките сега противоречи на всички противоепидемични мерки!
 
Призовавам всички да се спрат и да си останат по местата. Защото бройката на заразените ще расте, ако така се продължава", заяви още БНР д-р Миндов.
 
    Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.