Д-р Катя Илиева-първата ваксинирана българка, разказва за преживяното

Д-р Катя Илиева-първата ваксинирана българка, разказва за преживяното
22-12-2020г.
84
Гост-автор

Бях под наблюдение 30 минути, тъй като изпитах сърцебиене, малко ми се завъртя главата, получих стягане в гърдите, но кръвното ми налягане, пулсът, кислородът – всичко беше много добре. Излязох от кабинета в много добро състояние. 

Това разказа по Нова тв д-р Катя Илиева, която работи в болница в Чикаго и вече й е поставена ваксината на Пфайзер" срещу ковид. 

„В нашата болница ваксината започна да се раздава първо на работещите в Бърза помощ, на тези от интензивната грижа, след това на пулмолозите и тогава стигна до другите лекари и до мен, допълни д-р Илиева.

По думите й всичко е много добре организирано и разделено на етапи. „Всеки чака покана по електронната поща. Записва си час и ваксината му се поставя. След това е под наблюдение 15-30 минути, уточни тя. 

От 800 души - при трима е имало леки странични ефекти. Това, което аз изпитах, не вярвам да е алергична реакция. По-скоро някакви реакции на органите, за които още нямаме представа, само ги докладваме, за да може да се води статистика, обясни д-р Илиева. 

 Източник: offnews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.