Д-Р ГЪЛЪБОВА ЗА МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРСКАТА ПСИХИАТРИЯ

Д-Р ГЪЛЪБОВА ЗА МИЗЕРИЯТА В БЪЛГАРСКАТА ПСИХИАТРИЯ
01-02-2022г.
56
Гост-автор
Тази нощ в нашата болница е имало пожар. Първо изгасва тока, защото се поврежда трафопоста. Екипът на ЧЕЗ идва много бързо и отстранява повредата за около час. БЛАГОДАРЯ ИМ! В това време пациент - постъпил е наскоро, болен с тежки социални проблеми, за когото естествено не е имало място за лечение в някоя от софийските психиатрични клиники, с цигара запалва дунапреновия дюшек. И става пожара....Реакцията на дежурния персонал - ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И ЕДИН САНИТАР ЗА ТРИДЕСЕТ БОЛНИ, е светкавична. Заедно с ДЕЖУРНИЯ ЛЕКАР - ЕДИН ЗА СТО И ТРИДЕСЕТ БОЛНИ, уведомяват 112, започват гасене с наличните ни пожарогасители и евакуират всички болни. Благодарение на тези смели и отговорни хора няма пострадали. Щетите са само материални.
БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р ИРИНА ЛАЗАРОВА, СЕСТРА СТАНОЙКОВА И САНИТАР АСЕН АНГЕЛОВ!!!
Благодаря от сърце и на екипите на пожарната и ЦСМП, отзовали се за броени минути на мястото и оказали помощ професионално и навреме. Ето какво ми каза д-р Лазарова:
"Цвети, тази нощ всички институции реагираха много бързо и професионално - ЧЕЗ, 112, пожарна, ЦСМП. И нашият персонал се справи много бързо. Асен и Станойкова влизат в пожара и излизат с поредните болни.. Докато гореше стаята и извеждахме болните, аз виждах ЦЯЛАТА МИЗЕРИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПСИХИАТРИЯ. КАТО ПРИКЛЮЧИ ВСИЧКО СИ ПРЕДСТАВИХ КАК БИ ПЛАМНАЛА ЦЯЛАТА СГРАДА, КОЯТО Е ГРЕДОРЕД, КАК ЩЕ ГОРИ И КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С ТЕЗИ 60 БОЛНИ"
Да, аз си мисля същото от нощес насам. До кога Господ ще ни пази от сериозни проблеми. И съм гневна. Гневна съм не толкова на поредицата чиновници, които през годините не свършиха нищо за нашите болни, но съм много гневна и на тази част от съсловието, която години наред стопираше и все още се бори против всякакви реформи. Ако я нямаше вътрешната съпротива, щяхме да сме влезли в двадесет и първи век, а не да лекуваме психично болни в гората, в затънтените селца и периферии на населените места.
Отново благодаря на всички за спасяването на хората!
А за другото - няма да се откажа, въпреки вътрешните съсловвни съпротиви. И този път ще успеем да се справим и психиатрията най-после да се появи на картата на медицинските специалности.
 
    Автор: д-р Цветеслава Гълъбова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.