Д-р Габриел Димитров: „Станах най-обикновен лекар вместо дюнерджия. И сега съм роб“

Д-р Габриел Димитров: „Станах най-обикновен лекар вместо дюнерджия. И сега съм роб“
16-11-2020г.
5
Гост-автор

Това накратко е заключението на д-р Габриел Димитров, който излезе с емоционално изказване във Фейсбук, цитирано поне в няколко медии.

„Мечтата ми като малък бе да съм дюнерджия, но станах най-обикновен лекар“, е признанието на българския лекар, чийто пост във Фейсбук събра десетки споделяния и коментари.

„Не ми се отдаваше събирането на купчинки с храна в джоб и смятането на ресто с калкулатор, затова започнах да мисля за най-прости дейности като например спасяването на човешки животи.

Сега от мен не става нищо! Затова най-много да бъда хвърлен в затвор, където с други като мен, със скафандри по 12 часа на ден, да не ядем, да не пием и да не изпитваме нужда, за да спасяваме дюнерджии.

Толкова си можем. Аз съм просто един роб в България. Ние сме просто роби“, заключи медикът.

Снимката към поста предизвика полемика, дали реално дюнерджия получава повече пари от един лекар у нас. Обява показва, че работник в заведение за бързо хранене може да получи между 2200 и 3000 лв. Основното трудовото възнаграждение на медицинските сестри от тази година е 990 лв., а на лекарите – 1210 лв. Медиците на първа линия в борбата с коронавируса получават допълнително и по 1000 лв., предаде Новини.бг.

Източник: medicalnews

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.