Човек на СИК и свидетел на "Антикорупционния фонд" шушне за Маджо на ухото на Христо Иванов

Човек на СИК и свидетел на
10-08-2020г.
7

Протестиращ мъж, разпознат в социалните мрежи като бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, постави в неудобно положение председателя на "Да, България" Христо Иванова. Диалог между двамата при палатковия лагер на Орлов мост в неделя вечерта беше случайно записан от пряко видеоизлъчване, а споменаването на името на бизнесмена Младен Михалев-Маджо отприщи спекулации във Фейсбук. Я ме щракни, защото като стане премиер, дет" се вика, да не ни забрави", започва разговора Димитър Ламбовски. В отговор Иванов застава до него и двамата позират за снимка. След нея обаче Ламбовски продължава да говори. "Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", започва да разказва той, но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайф". Следва нов опит за съобщаване на новината: "Само да ти кажа, обадил се на Маджо...". Иванов го скастря с "Шшшт" и му дава знак с ръка, че обсъждането на подобни неща е неподходящо. "После ще говорим", съгласява се мъжът.

Димитър Ламбовски, за когото се смята, че е събеседникът на Христо Иванов, е бивш депутат от НДСВ и бизнесмен.

Още от 90-те години на миналия век името на Димитър Ламбовски се свързва с могъщата някога силова групировка СИК.

До 1999 г. той е в управата на купената от Младен Михалев-Маджо и компания Първа източна международна банка заедно с тогавашния акционер в Интергруп и СИК Венцислав Стефанов. Димитър Ламбовски е и в ръководството на футболен клуб "Славия", където акционер е небезизвестният Младен Михалев - Маджо.

Ламбовски е прокурист на фирма "Интергруп - България" заедно със Стефан Николов. В "Интергруп - България" и "Интергруп енд партнерс" бяха съдружници Маджо, Красимир Маринов-Големия Маргин, Румен Николов-Пашата и всички останали членове на силовата застрахователна компания.

Собственик е на частното гробище в Бояна, където след инцидент почина актьорът Чочо Попйорданов, а преди години под колата му беше поставена бомба. След дълго отсъствие от публичното пространство се завърна преди месец като участник в поредицата "Осемте джуджета" на свързвания с политическия кръг около "Да, България" Антикорупционен фонд. 

Заради конфузната ситуация се наложи в 1 часа през нощта бившият правосъден министър Христо Иванов да излезе със следното изявление, което публикува на страницата си във фейсбук:

„По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо…”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.

Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата.“

Източници: glasove.com, "24 часа", dnes.dir.bg, onovinite.bg

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

 

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.