Чолаков, когото нарочиха за „премиер на Слави“, предлага експертен кабинет под егидата на президента

Чолаков, когото нарочиха за „премиер на Слави“, предлага експертен кабинет под егидата на президента
20-04-2021г.
38
Гост-автор
Може би изходът от създалата се ситуация е да се раздели политиката от управлението на страната в следващите шест месеца. Какво имам предвид?
Политическите сили в Народното събрание могат да изберат изцяло независимо експертно правителство, което да управлява до президентските избори. Как? Нищо не спира Президента да го назначи за служебно в края на лятото ако в него няма партийни кадри и ако партиите се консултират с него за състава предварително. Така ще има приемственост, стабилност и възможността за избори две-в-едно вместо три пъти тази година.
Правителството може да се фокусира върху експертните, технократски приоритети - здравната и икономическата криза, която включва и възстановяването от нея.
А през това време политическите и законодателни промени могат да продължат да се правят в Народното събрание както в момента от различните мнозинства според принципите на политическите сили. Това ще даде достатъчно време за смислени нови избори по нови правила, както и за ревизията, която е започнала.
Звучи нестандартно, но в трудните времена е редно да се мисли креативно. А пред света ще изглежда зряло и вярвам, че ще получим уважение за това.
  
     Автор: Румен Чолаков, фб
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.