Честит празник на кримчани!

Честит празник на кримчани!
18-03-2021г.
10
Гост-автор

Честит празник на кримчани! На днешния ден, преди седем години, в Крим бе обявен резултатът от свободно и демократично проведения референдум: полуостровът да се завърне в Руската федерация, към която духовно и исторически принадлежи.

Това решение на кримчани, както всички знаем, бе последвано от налагането на тежки санкции. А те нарушават всички човешки права и свободи, които уж са знаме на т. нар. демократичен свят.

На кримчани е забранено свободно да пътуват в Европа и САЩ. Техните културни, научни и образователни институции нямат право на договори за съвместна дейност с културни, научни и образователни институции в Европа и САЩ. Отказани са им всякакво медицинско, социално, икономическо сътрудничество с т. нар. евроатлантически държави. А и всеки, който стъпи на кримска земя получава етикета "неблагонадежден".

Преди седем години кримчани категорично гласуваха Крим да се върне в Руската федерация, от която всички те се чувстват органична част.

Ясно е, че политиката на двойните стандарти, последователно провеждана през последните седем години, е насочена директно срещу Русия. Ясно е също, че наказвайки Крим и неговите жители, се очаква в Русия да избухнат недоволства, да се обяви гражданско неподчинение, да се организира преврат по схемата на цветните революции, които вече дадоха резултат в неудобните на САЩ държави. Ясно е, че Русия трябва да бъде отслабена, да се превърне в територия за всестранна и лесна експлоатация на нейните природни богатства. Ясно е, че към тези планове за поставяне на Русия на колене се включват и държавите от Централна и Източна Европа, че се действа по стратегически оформен план, който трябва да затегне с жестока хватка военния обръч около Русия. Така вече е факт военната стратегия " Три морета". А и в ситуацията на най-тежко и смъртоносно заболяване, черен бич за човечеството, САЩ и ЕС предпочитат статистически да отчитат броя на заболелите и починалите от корона вирус, но не и да търсят пътища за обединение с Русия, не и да допуснат употреба на руска ваксина.

И нека не се заблуждаваме. Цялата пропаганда срещу Русия, цензурата и страхът да не се наруши с нещо рахатлъка на Господаря, са част от вече организирания поход срещу Русия, в който Крим е само мотив!

Вчера президентът на САЩ, демократът Джо Байдън, си разреши пряко да заплашва Русия и нейния свободно избран президент, наричайки го убиец! Байдън май забравя, че Русия също е Велика сила и подобен тон не е уместен. Някак забравя, че в началото на ХIX век управлението на великия Наполеон Бонапарт приключва с тежък разгром в Русия.

Забравя също, че и Хитлер, готвещ се да граби руските богатства, а славяните да изтребва като ненужни за райха същества, също претърпява историческо фиаско в Русия...

Но днес е празникьт на Крим! Празник е на тези горди хора, които вече седем години ни показват, че достойнството на човека стои над всичко и че техният избор е резултат на културната им памет, избор на принадлежност и разбиране за родина!

Празник е и за кримските българи, които столетия наред пазят спомена за България и чиято организация "Паисий Хилендарски", с председател родолюбецът Иван Абажер, неуморно поддържа като най-скъпо родолюбивото чувство към Прародината.

Честит да е празникът на кримчани - празникът на Съединението! Честит да е празникът на на кримските българи! Бъдете здрави и все така ни давайте пример за силата на човешкото достойнство и свободния дух!

  Автор: Ваня Добрева, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.