Че протестите са политически е ясно. Че бомбите са заложени от предишните управляващи също е ясно.

Че протестите са политически е ясно. Че бомбите са заложени от предишните управляващи също е ясно.
12-10-2021г.
26
Гост-автор
Влизаме в предизборна кампания. Дистанционното се задейства и биват активирани различни браншове.
Дадена е заповед и тя трябва да се изпълнява. Има достатъчно статисти, които лесно биват манипулирани.
Че протестите са политически е ясно. Че бомбите са заложени от предишните управляващи също е ясно. Че фандъкова потрива доволно ръчички вече знаем. Само нямаме отговор на въпроса кой ще плаща ремонтите от разбитите софийски улици. За другите щети няма да споменавам.
Прави се сравнение с миналогодишните протести. Няма място за сравнение. Тогава бяхме десетки хиляди и по желание на площада. Сега има активация и използване на хора, които наистина са принудени икономически да го правят.
Само се чудя къде са тези, които миналата година се възмущаваха, че им се ограничават правата от блокадите. НЯМА КОЙ ДА СЕ ВРЕЖЕ В ТЕЗИ ПРОТЕСТИ, ПЪК ДА ВДИГНЕ ЕДИН СРЕДЕН ПРЪСТ. Няма обикалящи като глашатаи по студията анализаторКИ и социални антрополози, които да повтарят в захлас, че не всички протестират, че трябва да се чуе гласа и на другите.
Пропагандата работи на пълни обороти. "Искаме си заплатите". Сега е моментът НАП и Инспекция по труда да направят проверки какви данъци са платени от фирмите за получените от тях държавни пари, какви трудови договори са сключени, дали са плащани заплати и изобщо да се потърси пътя на НАШИТЕ пари, раздавани от джипката просто ей така.
На този фон "знакови" лица от управляващите преди напускат политиката. Щото, видиш ли били по-полезни на друго място. Много плъхове напуснаха кораба, много. Но пък други се качиха. Ама то дали на джипка или на кораб, пък макар и ВЕРА СУ, все ще има желаещи да се качат. Нали трябва да намерим работа на тези, които ни миха краката и пиха водата.
Хора, ето това е големият ни проблем - опростачването на обществото и опошляването на обществените отношения, свеждането им до "ти на мен, аз на теб", издигането на корупцията до ранг на политика. Оказва се, че угодното блюдолизничене без оглед на морал и законност - впрочем повечето неморални неща се оказват съвсем законни, са билетът за първа класа на живота. Ето това ни е проблемът. Икономическите поражения ще ги оправим за 10-15 години, за преодоляване духовната мизерия и опошляването на обществените отношения ще са нужни поколения.
 
   Автор: Цветеслава Гълъбова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.