Cancel културата забранява широкия диапазон от мнения

Cancel културата забранява широкия диапазон от мнения
16-02-2021г.
46
Ирини Зикидис
Преди няколко месеца Джон Клийз от великите Монти Пайтън беше облят с помия от либералите, след серия от туитове, в които казва "Лондон вече не е английски град", "Мисля, че е законно да предпочиташ една култура пред друга. Аз, например, предпочитам култури, които не осакатяват женските гениталии".
Гневът му беше предизвикан от факта, че през последните няколко години криминалната статистика на Лондон е ужасяваща - убийствата с нож и престъпленията вече официално надхвърлят тези в Ню Йорк, а престъпниците, в огромната си част, са представители на една специфична култура. Стана ясно, че възпитаникът на Кеймбридж не споделя либералната идея, че на насилието трябва да се отговаря с толерантност, както и че не вярва в интеграцията и мултикултурализма. Тогава кметът на Лондон, г-н Садик Хан, отговори публично на Клийз с величествения туит "Лондончани знаят, че нашият диверситет е нашата най-голяма сила".
Тези дни едруг забележителен британски актьор - Роуън Аткинсън, нарича представителите на либералната cancel култура (култура на заличаване на исторически факти и фигури заради тънкообидни истерици) "средновековна тълпа, търсеща да изгори някого".
"Cancel културата забранява широкия диапазон от мнения. Страшно е за всеки, който е станал жертва на тази тълпа, и това ме кара да изпитвам страх за бъдещето".
Няма по-глупава и вредна идеология от либерализма.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.