"Cancel" културата -по природен закон, те ще се самоизядат

17-02-2021г.
44
Гост-автор
"Cancel" културата не е нещо, което ние си измисляме. Един от най-ярките примери за това е бившият журналист на "The Guardian" - Нейтън Робинсън. Един от най-яростните либерали на либералното издание, човек, който бранеше новите либерални ценности, отричайки точно тази cancel култура в редица свои писания и туитове. За да бъде накрая уволнен от същите The Guardian, заради негова критика към Израел. Самият той, изяден от своите.(https://www.jpost.com/…/guardian-columnist-loses-job…
).
Като глутница огладнели и озверели вълци, най-накрая, по природен закон, те ще се самоизядат.
Но cancel-културата съществува и у нас от доста време. Свидетел съм как най-смелите и качествени журналисти биват отлъчени, "забравени" и отритнати от всички, заради наличието на съвест у тях, която не им позволява да бъдат поредните идолопоклонници и послушни слуги на статуквото. Заради това те губят правото си да си изкарват по честен път прехраната и пътят им се свежда до две разклонения: мизерия или послушание.
Да ви кажа честно, направо се възхищавам на хората избрали първото и търсейки трети път, трънлив и опасен, който да ги изведе към истинската журналистика. Особено това се отнася за журналистите, които бяха в Сирия и писаха истините за войната там. Шапка ви свалям. Бих ви написал имената, но понеже не съм ви питал, ще се надявам да излязат на повърхността.
А що се отнася до останалите, вас не ви мисля. Вие сами ще се хванете за гушите.
 
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.