Будапеща: Унгария „спечели“ дебата с ЕС за обвързването на средствата с върховенството на закона

Будапеща: Унгария „спечели“ дебата с ЕС за обвързването на средствата с върховенството на закона
10-12-2020г.
13
Гост-автор

По неговите думи, „унгарското правителство предотврати това да се случи и ще продължи да го прави в бъдеще“.

Министърът на правосъдието Джудит Варга заяви, че е доказано, че „си струва да се борим за интересите на Унгария винаги и във всяка ситуация“.

„Заслужава си да се борим, така че (ЕС) субсидиите да не са обвързани с идеологическите изисквания на фона на пандемия“, заяви Варга във „Фейсбук“.

Според него споразумението е в съответствие с договорите на ЕС, „то зачита националната ни идентичност и осигурява защита срещу политическо изнудване“.

„Победихме! Приятелството на Полша и Унгария спечели! “ подчерта Варга.

„Унгария спечели“, заяви евродепутатът от „Фидес“ Тамаш Дойч пред MTI от Брюксел в сряда вечерта, добавяйки, че унгарското правителство „е постигнало консенсус, при който средствата на общността не могат да бъдат обвързани с условията“.

„Осигурихме средствата, дължими на унгарците, и предотвратихме бюрократите в Брюксел да принудят Унгария да приема мигранти“, каза евродепутатът.

Унгария, в сътрудничество с Полша, доказа, че „е възможно успешно да се прокарват националните интереси в Брюксел“.

„Брюксел вече не може да прилага двоен стандарт спрямо никоя държава-членка, не може да лишава Унгария от средства, на които Унгария има право, нито може да налага волята си върху Унгария в замяна на надлежното финансиране от общността“, каза Дойч.


Превод и редакция: Иван Христов, агенция "Фокус"

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.