Буча- град, в който е имало кланета, конспирации и пропаганда.

Буча- град, в който е имало кланета, конспирации и пропаганда.
05-04-2022г.
93
Гост-автор

Колко жалко, че Буча няма да е вече града, в който Михаил Булгаков е имал вила и е прекарвал летата там. И шмъркал морфин.

А ще е град, в който е имало кланета, конспирации и пропаганда. В зависимост на чия страна да вярваш.

Булгаков също е бил ранен във война, в Първата световна. И също се е пристрастил към морфина. Може би затова "Майстора и Маргарита" е пълна с говорещи черни котки, вещици, библейски герои и Сатаната.

Всъщност на мен в "М. и М." Сатаната не ми се стори да е зъл, той е онази сива сянка, която не е нито бяла или черна, нито добра, нито лоша, а просто противоположната страна на светлината и като такава е необходима. Той наблюдава с безразличие хаоса, който хората сами си създават. Гледа с презрение на човешките слабости и ги наказва. Но той не наказва истината: признаването на собствената природа, на собствените си слабости, на съществуването на светлина и мрак едновременно.

Както биха казали старите хора: Истината докато си обуе обувките, Лъжата вече е обиколила 3 пъти света с различни по цвят чорапи. Ние даже не търсим истината. Търсим да си я нагласим така, както ни изнася.

Май трябва да спра колата, нали?

   Автор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.