Британците поискаха от Байдън да отложи датата на "нахлуването" на Русия в Украйна

Британците поискаха от Байдън да отложи датата на
15-02-2022г.
71
Гост-автор

Читателите на британското издание "Дейли мейл" се отнесоха с ирония към съобщенията в медиите, че президентът на САЩ Джо Байдън в разговор с колеги от ЕС и НАТО е посочил 16 февруари като датата на руската "инвазия" в Украйна.

— В колко часа в сряда? попита mrBBB.

"Сигурен ли е, че ще е в сряда? Защо не четвъртък или петък?" – написа aD.

"Не мога в сряда. Четвъртък или петък ми подхождат по-добре, но във всеки случай би било хубаво да приключат преди уикенда", пошегува се потребителят Notlongenough.

"Путин не може да нахлува в сряда, трябва да отида на фризьор!" казва TalbotSunbeam.

Потребителите си спомниха и предишни случаи, когато ръководството на САЩ правеше изявления, без да ги подкрепя с доказателства.

Това също толкова достоверна информация ли е, като тази, която САЩ имаха за Ирак ?“ — написа loonylin.

Както писаха медиите, позовавайки се на източници, преди Байдън каза на видеоконференция със западните лидери, че Русия ще започне "инвазия" в Украйна на 16 февруари. Няма потвърждение на тези думи в публикациите.

През последните месеци отношенията между Русия и Запада станаха още по-напрегнати. Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва в планиране на агресия срещу Украйна и на този фон засилват присъствието си в Източна Европа . В Русия отхвърлят всички твърдения и напомнят, че Киев не спазва Минските споразумения: украинските власти са концентрирали половината от личния състав на армията близо до линията на съприкосновение и стрелят по милициите със забранени оръжия.

Кремъл и външното министерство многократно отбелязват, че целта на историите за "агресията" е изграждането на чуждестранна групировка близо до руските граници. Те също така обясниха, че основната причина за ескалацията са действията на САЩ и НАТО , които натъпкват Украйна с оръжие, като по този начин я тласкат към военни авантюри.

    Източник: pogled.info

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.