Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков

Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков
27-12-2021г.
107
Гост-автор
Бойко Борисов все още сънува, че е по-голям дори от Александър Велики. Така и не проумява, че мандалото на властта хлопна за него. Продължава да се изживява като народен любимец и че без него страната не може. Някои биха нарекли това състояние дисоциативно разстройство или разстройство с тревога от раздяла. Но да оставим тази тема на на медицината.
 

Борисов дал преди дни интервю за обслужващ го от години вестник. В него казал: „Ако Бойко Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл“. (Виж илюстрацията по-горе.) Това вече го е казвал и преди, но очевидно никой още не му е казал, че положението е повече за моргата, а не за парад...

 

Интересното в случая е, защо бившият премиер смята че може да се стигне до негов арест? Бойко Рашков досега не е казвал подобно нещо. Май Борисов си дава сметка какви ги е вършил през годините и бърза да изпревари събитията с внушения, че срещу него ще се упражни репресия, а той е истински светец.

 

Колкото до бленуваната канонизация Борисов жестоко се заблуждава. Когато дойде време да се носи наказателна отговорност за грабежите, всички ще се разбягат. Първи ще хукнат тези до него. Нищо, че са натрупали милиони благодарение именно на него. Да натопиш другарчето или боса е стара традиция.

 

Борисов дава личен пример как става това. На въпрос „Защо въобще платихте тези милиарди за строителство на магистрали авансово, без дори и строителни разрешителни да има?“, той моментално прехвърля вината на своите подчинени и изпълнителите: „Айде пак да погледнем рамката, за която съм отговорен аз. Оттам нататък тя се изпълнява от министри, зам.-министри, АПИ, фирмите, които са подписали договори“. След този отговор Николай Нанков, Петя Аврамова и още дузина бивши шефове в МРРБ, АПИ и пр. дали спят спокойно? Не мисля.

 

Борисов се жалва също, че в ДАНС не били останали негови хора, на които можел да се обади. Всички били "изчегъртани до кокал". Но и това твърдение е невярно. Досега от агенцията са отстранени само няколко души от ръководството. Реформата там тепърва предстои, както и метлата за некадърните и назначените по политически причини. От друга страна Борисов прави много важно признание: „И затова ми е интересно как тези момичета и момчета, които заплати взимаха от нас, сега действат с толкова злоба“. Заплати взимали „от нас“! Така той говори за парите на данъкоплатците. Абсолютна наглост!

 

Единственият щит пред Борисов са главния прокурор Иван Гешев и шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Скоро обаче тази преграда ще падне и ще му се наложи да отговаря пред закона.

 

Не е лошо междувременно съветниците и пиарите на Борисов да спрат да му внушават нелепици като тази за канонизирането, защото го превръщат в посмешище. Бил е три мандата министър-председател и заслужава повече уважение. За деянията ще си носи последствията, но нека това стане, като му се запази остатъка от достойнство. Освен ако близкият му кръг не е решил да го съсипе докрай. Има и такъв вариант.

   Автор: д-р Димитър Попкутуев

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.