Борисов прогони 1 млн. българи по чужбина и се хвали с цени на тока и газа…

Борисов прогони 1 млн. българи по чужбина и се хвали с цени на тока и газа…
23-05-2022г.
70
Гост-автор

 Няма никакво преувеличение. Според последното преброяване, за последните 10 години населението на България е намаляло с 840 хил. души. Реално е намаляло поне с 1 млн., защото много от преброилите се тук по интернет и на място, всъщност работят в чужбина.

Трябва да се подчертае – тази емиграция на 1 милион българи не е през първите 10 години след като е паднал комунизма, когато закриха селско стопанство, заводи, предприятия и т. н., и хората изгубиха работата си и тръгнаха да търсят препитание на Запад. Или просто след като отвориха границите и стана възможно всеки да си търси късмета по света.

Тази вълна от емиграция е започнала над 20 години след падането на комунизма и 10 години след падането на визите към Западна Европа, след като България вече е член на НАТО и ЕС. И след два мандата на правителства, които постигнаха най-високия икономически ръст и чужди инвестиции – 2001-2009.

След това дойде Борисов, който обяви всичко преди него за катастрофа, обвини предишните във всички грехове и се самообяви за исторически герой, издигнал България до първите в Европа.

Като го слуша човек и не знае, че става дума за най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС, ще помисли, че говори бившият премиер на Франция или бившият канцлер на Германия. Те са далеч по-скромни от него, въпреки успехите си.

Как да го наречеш такъв?

Тия дни Борисов се яви на разпит в полицията. След това се изправил пред камерите на телевизиите и нарежда – Аз държах най-ниските цени на тока, най-ниските цени на газа…

Ще кажеш, че Борисов не е лидерът на най-голямата дясна партия, а е някакъв вожд от ранния комунизъм, който сам е определял с декрети ниски цени на газа и тока.

И не спира да изрежда историческите си „успехи” с цени, заплати и т.н.

Как да оценим успешното управление на Борисов?

Най-точно го е оценило преброяването – 1 милион избягали от страната. Заради прекрасни условия за бизнес, за работа, за гледане на деца, за кариерно развитие, заради справедливата съдебна система, която уж наказва престъпници и въздава „справедливост“, и обслужва „когото трябва“, и т. н. Заради всички прекрасни условия, създадени от Борисов. 

   Източник: e-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.