Борисов праща Мутафчийски да притиска учителите от с. Бояджик да се ваксинират

Борисов праща Мутафчийски да притиска учителите от с. Бояджик да се ваксинират
22-01-2021г.
26
Гост-автор

Кой ме би през ръцете да пусна бТВ тая заран?!
Попадам на следния абсурд: Премиерът разбрал, че целия педагогически и непедагогически персонал в училище “Св. св. Кирил и Методий” в с. Бояджик, Ямболско, не желае за се ваксинира срещу COVID-19. Хората нямали достатъчно информация и не се чувствали сигурни. И Борисов праща Мутафчийски, Ангелов, Кунчев... бе що е НОЩ да ходи днес в Бояджик и да обяснява на учители, хигиенисти, пазачи, даже и на параджията какво представлява тая ваксина и защо трябва да си я сложат.
Директорката на училището каканиже как била поласкана от честта на крака да ѝ се изсипят фелдфебелите от НОЩ, бабарар с генерала. Това се случва на фона на скеле, вдигнато на саниращата се сграда на школото.

Треперещият глас на директорката идва да ни каже, че навън е студено, от една страна, а от друга, че не се ли ваксинират НОЩ ще прибере към София и скелето, и стиропора. Това последното е, за да ви усмихна, че тоя текст взе да става много тегав.

Но има и още. Въпроси. Например:
1. Всеки, който не иска да се ваксинира, защото няма информация, ли ще бъде навестяван от НОЩ за образователна беседа?
2. Ако учителите, които би трябвало да са цвета на нацията, не вдяват какво представлява тази ваксина, то какво остава за листата, клоните, стеблата, плевелите и тъй нататък на нацията?
3. РЗИ-Ямбол има ли, та се налага НОЩ да бие път до Бояджик?
4. Ако и след височайшата визита днес учителите не желаят ваксинация, какво правим? Скелето ли ще събираме, стиропора ли ще сваляме?
5. Цели групи от хора с хронични заболявания и намален имунитет, зарази приема на различни медикаменти, още чакат някой генерален фактор в тази държава да им обясни за рисковете от ваксинация и въобще възможна ли е тя за тях. Те дискриминирани ли са пред здравите и прави недоинформирани учителки от Бояджик?
6. Наистина ли с тия евтини номера Борисов смята, че ще привлече повече хора да се ваксинират?

Лично мнение: От години у нас се прави класация на най-обичаните лекари - Лекарите, на които вярваме. От всеки град има по няколко медици, които хората уважават и им вярват. И всеки един от тях може да направи много повече за ваксинацията от целия НОЩ, целия Министерски съвет, целия Борисов, целия Парламент и всичките им подчинени чиновници взети заедно.

  Автор: Георги Пеев, фб

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.