Борисов обеща да не лъже, но първо да го изберат

Борисов обеща да не лъже, но първо да го изберат
03-07-2021г.
24
Гост-автор

Бойко Борисов обеща повече да не лъже и когато си отваря устата, максимално да се придържа към реалността.
Това обаче няма да стане от днес за утре, защото сега са избори и няма как. Борисов подкрепи позицията си с цитат: 

“Чърчил и Бисмарк са казали: най-много се лъже преди избори и след прелюбодеяние! - сигурен е в точността на цитата лидерът на ГЕРБ. - И на мен ми е омръзнало постоянно да измислям нови и нови фантасмагории, ала няма как, народът го иска. Моята лична социология и обратната връзка с народа показаха едно. Народът иска да бъде лъган, ама здравата. В моята дълга и продуктивна политическа кариера неведнъж съм имал възможност да го установя. Възможно е да съществуват някакви отделни индивиди, които не искат да ги лъготят, но те са пренебрежимо малцинство в рамките на статистическа грешка. Принуждавах се да лъжа от зор да угодя на народа. Народът си иска шменти-капелите и пунта марите. Но аз съм решил напук на народа да направя тази болезнена реформа и ще се стремя да казвам истината и само истината. Но не сега, не веднага, не е удобно и не е коректно спрямо избирателя. Не може по средата на кампанията да сменяме тактиката. Не може във въздуха да сменяме диференциала на медицинския хеликоптер. Не може в средата на Втори том от “Винету” Карл Май да каже: няма да има Трети том, защото Бойко Борисов каза, че са два! Аз наистина веднъж казах, че томовете са два, но от това те не са намалели, Карл Май си ги е написал три. Между другото и той е голям ментарджия, но не му връзваме кусур, а го уважаваме. Това е просто за сравнение и за сведение. 
Но аз наистина си казах: стига! Спирам да си измислям за щяло и за нещяло, спирам да лъжа с полза и без полза. Нека ми се сърди народът, но ние с това население трябва да се научим като Левски да си казваме коректно кривиците, аз на тебе, ти на мене, па да се поправим, защото работим за Отечеството, байо! Ей, веднъж да свърши тая кампания, почваме нов живот. Ще бъде трудно, ала трябва да го направим, народе???? Ако не вярвате - изберете ме пак и ще видите!”
Борисов съобрази за миг и постави още едно условие:
“Ама това важи, ако стана пак министър-председател, иначе за какво ми е, то няма смисъл да спирам да лъжа. Няма да се моря да измислям нови небивалици, но няма и да си държа лъжата зад зъбите, ако не съм в положение да осъществявам реформи”, каза си последното условие Борисов, тегли една църковно-славянска на служебното правителство, сграбчи две случайно преминаващи психоложки, гушна ги, подписа се на хълмовете на едната, даде на другата да му пипне мускула, скъса три менискуса и генерира пет нови, всичко това в рамките на минута. 
После предложи на вашия неуморим репортер Фалшимент Петров една задачка-закачка за половин милиард километра по килограм битум върху секунда на квадрат. 

   Автор: Фалшимент Петров

   Източник: SEGA


Исак Нютон: Ко речи????

 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.