Борисов ненадейно оздравял, излиза от карантината и ще се срещне днес със Зоран Заев

Борисов ненадейно оздравял, излиза от карантината и ще се срещне днес със Зоран Заев
10-11-2020г.
9
Гост-автор

Вчера близкият до властта вестник „24 часа“ съобщи, че състоянието на Бойко Борисов се е влошило и той е на вливания и инжекции.

Днес обаче изненадващо става ясно, че той е оздравял напълно ненадейно.

Министър-председателят Бойко Борисов излиза от карантината, след като е дал втори отрицателен тест за Ковид. Така той днес ще може да се срещне на живо с колегата си от Северна Македония Зоран Заев. Това обяви в ефира на БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева.

Първоначално срещата със Заев трябваше да се проведе онлайн. „Двамата премиери ще говорят по отношение на отворените въпроси, но не бих казала, че присъствието му е свързано с изцяло по процеса на присъединяване“, посочи тя.

Борисов и Заев ще бъдат днес съдомакини на срещата на върха на страните от Берлинския процес. Това е първото по рода си председателство от две държави  и за първи път две държави от региона са съпредседатели.

Целта на този процес е да сближи държавите от региона. Приоритетите на процеса са икономика и свързаност, добросъседство и сигурност, заяви Захариева. Това, което днес ще подпишат лидерите на страните от Западните Балкани, е успех за това председателство.

Източник: onovini.eu

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.