Борисов не е Путин. Ще има ли кой да го крепи за още един кабинет след изборите?

Борисов не е Путин. Ще има ли кой да го крепи за още един кабинет след изборите?
17-01-2021г.
7
Гост-автор

Източник: e-vestnik.bg

Борисов се мисли за Путин, иска да управлява 20 години.

Не става. Путин неизменно печели избори с мнозинство в парламента. Борисов дори в първия си мандат нямаше мнозинство в парламента. Сега е с 95 депутати, и дори заедно с патрЕотите нямат 120. Управлява с плаващо мнозинство от купени.

И се готви да си купи партийки и независими за следваща коалиция след изборите. Пари има достатъчно. Но Борисов ще има най-много 85 депутати, колкото бяха на изборите през 2014 (тогава – 84).

И ще има затруднения с коалицията. Вижда се, че мътят някаква коалиция с ГЕРБ, но без него.

И ако Борисов от късогледство не се оттегля, слепи ли са целият отряд медии, журналисти, анализатори, социолози и прочее, които го тикат напред като лудия пълководец с джипката и си мислят, че ще е безпроблемно като преди кризата с епидемия, чекмеджета, ПКП-та?

Хунта, наистина хунта – от една страна харалани, харизани и цветанки, пропагандни сутрешни блокове, сайтове, фейсбук групи, тролове, шпицкоманди от паравоенни с татуировки на мъртвешки глави, биячи преоблечени в полицейски униформи да пазят от протестиращи, ДМС-та по 2-3 заплати отгоре на половин година за държавна администрация, която почти не ходи на работа, цялата държавна и местна власт впрегната…

Разбира се, и главният каскет на републиката арестува наред (временно е прибран предизборно, да не дразни много).

И всичко това не стига на Борисов да вземе властта отново. След изборите накъде ли ще се завъртят слънчогледите, по-точно задниците от тази камарила?

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.