Борисов искрено за..., а на Шилигарника се появиха жени с бурки

Борисов искрено за..., а на Шилигарника се появиха жени с бурки
03-02-2021г.
13
Гост-автор
Напоследък да чуем нещо искрено от управляващите, е все едно да видим жени с бурки на ски пистите. Повод за подобно сравнение са все по-странните препоръки на премиера Борисов към Русия. Навални трябва да бъде освободен максимално бързо. Не може съдебните процеси да бъдат политизирани. Това казал премиерът ни. На Шилигарника май наистина се появили дами с бурки...

С това си заявление Борисов прави сериозна заявка за Нобелова награда или поне за наградата „Сахаров“… Човекът вече се вижда като завършен демократ, за когото когото законността и антикорупционната позиция са естествено състояние на духа. Боже!

 

В България в момента се водят над десетки дела срещу журналисти с очевидни политически мотиви - критикуват властта, Пеевски и главния прокурор. Нито една проправителствена медия обаче не е засегната, въпреки неясното финансиране и дългове за милиони.

Прокурорски обвинения срещу неудобни на властта, се повдигат с абсурдни аргументи, само и само да бъдат обслужени интересите на политически и мафиотски кръгове. Самият избор на главен прокурор е обрасъл със съмнения за политически и задкулисни сметки постът да се заеме от удобен човек. Но Борисов не "забелязва" това и често повтаря, че не се меси на съдебната власт, защото е независима. А защо тогава критикува руската политическа и съдебна система? Приятелят му – бившият генерален прокурор на РФ Юрий Чайка, даваше акъл на българските си колеги Цацаров и Гешев, а наши обвинители преминават курс по антикорупционни практики в Русия. Държава, която е на 137 място по корупция в света от 180 в класацията.

Навални и неговият антикорупционен фонд от години се борят с лошите практики и нарушения на закона от правителството.

Борисов използва ситуацията и за да удари по президента Радев, който не изрази мнение по случая с руския опозиционер.

 

Борисов е загрижен за Навални, но не обелва и дума за отровените трима българи - по същият начин и вероятно от представители на същите руски служби. Защо? Защо не казва нищо и за българската прокуратура, която няколко години вместо да разследва се опитва да приключи разследването и да замете фактите под килима. Дори не съдейства адекватно на разследвания в други страни, за което е призовавана нееднократно.

 

Да не забравяме също, че Кремъл енергично защити Борисов от позицията на Вашингтон, изразена от посолството в София, че властта у нас е корумпирана и борба с корупцията не се води. Странна? Не мисля.

  Автор: Емил Азар 

  Източник: frognews

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.