Борисов е невежа мутра. Квартален рекетьор

Борисов е невежа мутра. Квартален рекетьор
18-06-2021г.
19
Гост-автор
Ако някой все още мисли, че не са ни управлявали мутри - днешният пример е убедителен. В Министерството на спорта нахлули бухалките на Борисов от отбора по ММА на лицето Стъки, а с тях се оказали и медийните му бухалки в лицето на Недялко Недялков, Зл. Мастагаркова и Ива Николова. Мутрите не познават механизмите на институциите. Не алармират съда, макар да е в голямата си част на тяхна страна. Те идват и заплашват директно. Ако си министър, няма да ти натрошат костите, а само ще те побутнат, ще се приближават агресивно към теб, ще крещят и ще повторят, че си никой, а те имат хора навсякъде.
По същия начин мутрите бият и на улицата - за тях няма институции, няма спорове, решими с доводи или с посредничество. Има само момчета с големи мускули, бухалки и звуци от фрактури.
Тези ни връщат в джунглата, където правото е било на онзи, който може да набие по-слабите и да им се наложи. Съвременното общество залага на други ценности. Днес за нас е важно колко правда има зад теб и колко мозък имаш в главата си. Изглежда, че опиталите да вземат като пирати на абордаж спортното министерство нямат нито едно от тези две важни за днешното общество качества.
Борисов е дъно. Борисов е невежа мутра. Квартален рекетьор. Даже по-малко - събирач на рекета. Страхливец, послужил си с биячи. Всичко това е жалко. Изпълнителите и поръчителят е време да станат обект на една работеща правосъдна система.
 
     Автор: Димитър Атанасов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.