Борисов е изгубил 14-18% от сивото си вещество. Ще се крие или ще се бие?

Борисов е изгубил 14-18% от сивото си вещество. Ще се крие или ще се бие?
26-04-2021г.
31
Гост-автор
”Аз съм казал много добре, след мандата отивам да си ръководя партията и да си укрепвам структурите, защото всички я ръфат отстрани”. Думите са на Борисов, казани са на 23 юли 2020 г. Мандатът свърши. Но той не си отива, а се е запънал като магаре на мост.
 

Говоря за патология в лъгането. Нарича се още псевдология. Изразява се в патологична склонност към съобщаване на фалшива, невярна информация, в съчиняване на абсурдни истории. Патологичният лъжец се стреми с всички средства да привлече вниманието и да изтъкне собствената си значимост. Има два вида: едните лъжат умишлено, а другите си вярват.

Състоянието е описано още преди сто години от френския лекар Ернест Дюпре. Французинът разкрива как патологичният лъжец се вживява в ролята на герой или жертва. Даденият индивид няма реална самооценка и го избива на нарцисизъм. Д-р Дюпре нарича психично отклонение.

През 2005 г. екип учени от Калифорния и Лос Анджелис, начело, начело с проф. Йелинг Янг и проф. Ейдриън Рейн доказват, че в мозъка на патологичните лъжци се наблюдават аномалии. В прифронталната кора на мозъка им обемът на сивото вещество е с 14,2 до 18% по-малко от това на другите хора. С 22 до 30% е увеличено бялото вещество. Точно дава „смелост“ да се лъже без да се мисли за последствията. Мозъкът на лъжеца потиска центровете за моралност в поведението и чувството за разкаяние.

 

Патологичното лъгане често води до синдрома Мюнхаузен – когато пациентът симулира, че е болен. Или „ефекта на Пинокио“ – не можеш да се спреш.

Също и до нарцистично разстройство – аз съм много повече от останалите.

Антисоциално разстройство – пренебрежение към чувствата и проблемите на околните.

Патологичният лъжец в над 90 на сто от случаите лъже с цел лична изгода.

 

Атакуваха с хакери сайта Биволъ заради материал за контрабанда на цигари от Булгартабак, корупция, пране на пари и финансиране на терористични структури, в които са замесени имената на Делян Пеевски и висши  политици, като Борисов и Доган.  

Спряха излъчването и на ТВ+, по която се излъчва популярното предаване на Веселин Дремджиев, както и други актуални формати, които задават неудобни въпроси на властта.

Борисов се кълне, че не познава професори и доценти в УНСС и да не го замесват в уволнението на доц. Мартин Осиковски. Нямал нищо общо. Често повтаря, че при неговото управление има пълна свобода на словото и медиите. Но мнозина знаят, че не само стои зад някои от големите медии, но и притежава сериозни дялове чрез подставени лица и фирми.

 

Борисов винаги отрича да има нещо общо с подобни свинщини, но сам често се хвали, че в държавата нищо не става без негово знание.

Затова в УНСС преподаватели и студенти са убедени, че именно той или чрез посредник е наредил разправата с преподавателя, който упрекна ръководството на университета, че допуска предизборна агитация в учебното заведение.

 

Пак той или чрез Пеевски предупреждава бизнесмени и рекламодатели да не сключват договори с неудобните на властта медии. А на провластовите медии се отпускат средства по най-различни начини.

 

През миналия петък само за ден ГЕРБ ни сервира три извънредни брифинга, излъчвани пряко, като т.нар. „национални телевизии“ прекъснаха емисиите си. Такава организирана и синхронизирана прапагандна акция медийната ни история не помни. В някои дни новините и репортажите посветени на Борисов в същите медии надминават 50! Ким Чен Ун в Северна Корея и Ердоган в Турция могат да завиждат на такова „покритие“.  

 

Борисов излъга, че новите партии в НС са гласували да им се увеличат заплатите на 10 хил лева. Лъжа, опровергана дори от верния му до странност Тома Биков. Борисов заяви също, че новите „революционери“ се метнали на мерцедесите. Чиста лъжа. Гласувано бе на парламентарни групи да остане по една кола, а депутатите сами да плащат командировки, самолетни билети, наемите за жилища и пр.

 

Медици предупреждават: Мифоманите говорят убедително и често печелят доверчивите. Това за тях е вид мошеничество – все едно са откраднали нещо ценно. И вярно – човешкото доверие наистина е ценно. Но при постоянно лъгане организмът отделя големи количества кортизол. Това води до увеличаване на стреса, страх за пари, имоти и власт, параноя, напълняване и в един момент - психясване.

 

Прибавете към всичко това паническия страх на Борисов от служебен кабинет. След като Слави Трифонов обяви тази сутрин номинацията на Антоанета Стефанова като премиер, която ще получи и върне мандата на президента, човекът в Банкя избухна гневно и нарече лидерът на „Има такъв народ“ страхливец. Истински уплашеният е той, защото не може да приеме, че президентът Радев, когото той ненавижда и атакува с всички средства, ще състави кабинет, който ще ревизира управлението му. Тази мисъл го изважда и изпепелява. Как така ще проверяват мачото, човекът от народа, любимецът на важните в света, спасителят на България, вождът, кормчията!... Мозъкът му е в извънреден режим, амигдала и хипоталамуса се активират и той е изправен пред избор: да бяга и да се спасява или да даде отпор. Само че вече е в зоната на генерализирано тревожно разстройство и не здравият разум контролира действията му, а бушуващите чувства. Така че няма да го видим като боец, а по-скоро като обект на разследвания. И това няма да е реваншизъм, а справедливост и прилагане на закона.

   Автор: Емил Азар

   Източник: frognews

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.