Борисов: Докато всички затъват, само ние растем!

Борисов: Докато всички затъват, само ние растем!
13-11-2020г.
18
Гост-автор

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Това написа бодро премиерът във Фейсбук.

Според него единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. "Освен това производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец. Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава", твърди Борисов.

Премиерът, както винаги, сервира само част от данните - удобните, а подминава неприятните истини. Да, през септември спрямо август у нас има 2.3% ръст на промишлеността, но по-важно е сравнението на годишна база, а то показва, че спрямо септември 2019-а производството всъщност е по-малко - с близо 3% (2.6 на сто).  В същото време цитираната от Борисов Полша е увеличила индустриалното си производство с над 3% в сравнение със същия месец на миналата година.

 

Борисов, който в четвъртък направи ужасен гаф, обяснявайки на двамата си спътници в разходка джипа - здравния министър и шефа на "Пирогов", че работата носи свобода (същото гласи зловещият надпис на входа на "Аушвиц"), днес продължи да раздава назидания и да се хвали с "овладяване" на здравната криза - на фона на препълнени болници и недостиг на лекарства:

"Няколко дни слушам опонентите ни как сме пропуснали време през лятото. Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!"

И днес Борисов се въздържа от разходка с джипката. Този път повози един от шефовете на "КЦМ 2000 ГРУП", за да му връчи показно и сертификат за инвеститор клас А. Двама от директорите на дружеството бяха строени, за да може премиерът да им прочете прессъобщението за промишленото производство.

Източник: Сега

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.