Борисов: Аз съм преодолял най-тежката финансова криза, когато се сринаха световните финансови пазари

Борисов: Аз съм преодолял най-тежката финансова криза, когато се сринаха световните финансови пазари
27-03-2021г.
34
Гост-автор

Аз съм преодолял най-тежката финансова криза, когато се сринаха световните финансови пазари. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е и водач на листите на Коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР София-град и 16 МИР Пловдив-град, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Аз съм преодолял най-тежката финансова криза, когато се сринаха световните финансови пазари. Така я преодоляхме, че България направи БВП най-висок за всички времена. Преодоляхме мигрантската криза. Единствената държава без нелегални мигранти. В момента преодоляваме пандемичната криза“, посочи той.

 

"Години наред България ще получава транзитни такси от преноса на газ, които ще са от полза за поколения напред, изтъкна министър-председателят по време на оглед на строително-монтажните работи на модернизацията на компресорна станция „Лозенец“. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Там се изграждат два нови газотурбокомпресорни агрегати, които са от най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines. Премиерът Борисов напомни за последователните усилия на правителството страната ни да не бъде само обикновен краен клиент на газовия пазар. „Борихме се много, благодарен съм на Европейската комисия, приоритизирахме газовия хъб Балкан, надграждаме нашата енергийна система и направихме модерна инфраструктура“, посочи Бойко Борисов.

„На псевдодемократите не е нужно да се доказваме колко добри евроатлантически партньори сме, неслучайно имаме най-добрите компресори“, категоричен беше премиерът.

„Всеки ден от тази седмица между 38 и 40 млн. куб. м. газ са пренесени през нашата газопреносна система във всички направления, включително за румънския, сръбския, гръцкия пазар и за пазара на Република Северна Македония“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.


„Нека българите видят огромните мащаби. Това са най-добрите американски компресори, свръхмодерни и най-скъпи. За да има тази технологична възможност, ние сме мислили, проектирали и изградили“, подчерта премиерът Борисов.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че правителството преодоля кризи, сред които най-тежката финансова криза, мигрантската криза, а сега и пандемичната криза.

 

Премиерът заяви, че другата седмица страната ни ще получи над 200 000 ваксини. „Ще предложим 5000 ваксини да изпратим за Република Северна Македония - като истински приятелски жест за здравето на хората. А през април ще получим повече от милион ваксини съм убеден“, добави Бойко Борисов.

В момента на компресорна станция „Лозенец“ тече вторият етап от модернизацията на компресорните станции от газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз” ЕАД. Проектът е ключов и осигурява ефективния и екологосъобразен пренос на природен газ.


През първия етап на проекта „Модернизация на КС „Лозенец“, КС „Странджа“, КС „Ихтиман“ и КС „Петрич“ в периода 2015 – 2016 г. бяха монтирани по два агрегата на станциите „Странджа“ и „Лозенец“ и по един - на станциите „Ихтиман“ и „Петрич“. За реализацията на тази част от проекта „Булгартрансгаз“ ЕАД инвестира 220 млн. лв.

През 2019 г. стартира изпълнението на втория етап на модернизация на компресорните станции „Петрич“, „Лозенец“ и „Ихтиман“, по който се монтират общо 4 нови нискоемисионни компресорни агрегата. През февруари тази година беше въведен в експлоатация монтирания агрегат на КС „Петрич“, който е тип Taurus 70. Продължават строително-монтажните работи и по другите две компресорни станции, като ще бъдат монтирани два агрегата на КС „Лозенец“ от тип Mars 90 и един агрегат на КС „Ихтиман“ от тип Taurus 70. Те ще бъдат въведени в експлоатация до края на трето тримесечие на 2021 г.

   Източник: epicenter

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.