Борислав Цеков: Интервенционизмът започва да се очертава в САЩ

Борислав Цеков: Интервенционизмът започва да се очертава в САЩ
25-01-2021г.
13
Гост-автор

По думите му няма нищо неочаквано в указите, които подписва Джо Байдън, защото „той си кара по конспекта на Демократическата партия“. 

„Прави впечатление от икономическа гледна точка, че първите му укази предизвикват широко недоволство. Ако забрани нефтодобива и добива на природен газ върху федерални земи, това означава ликвидация на повече от 1 млн. работни места... Противоречиви мерки, уж социални, с негативен социален ефект. Намаляване на работни места, удряне върху джобовете на уязвимите слоеве. Много пропаганда и конкретни действия за джендър идеологията. Един от първите му укази беше да позволи на мъжете, които се смятат за жени, и жените, които се смятат за мъже, да влизат в тоалетните на пола, който си приписват“. 

В предаването „12+3“ Цеков допълни: 

Има нещо много важно за външната политика - типичният за Демократичната партия интервенционизъм започва да се очертава. Във външната политика се връщат хора от времето на Обама... Връщаме се към агресивната реторика и експанзивното действие на международната арена“. 

Според него, ако мине в Конгреса, новата данъчна реформа в САЩ ще увеличи данъците до много високи нива, а това ще смачка икономиката и ще затрудни бизнеса

Интервюто с Борислав Цеков можете да чуете в звуковия файл на БНР.

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.