Бойко Борисов като Никола Петков, или къде е дъното

Бойко Борисов като Никола Петков, или къде е дъното
23-07-2021г.
18
Гост-автор

В парламента Тома Биков обвини вътрешния министър Бойко Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията: „През 90-те години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“,

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихме с Вашия лидер, но има време !“, отговори му Рашков.
Репликата на вътрешния министър  взриви парламентарната група на ГЕРБ. В защита на Борисов скочиха Тома Биков и Маноил Манев. Биков потърси сметка на Рашков защо не се е справил с Георги и Васил Илиеви и Илия Павлов. А Манев се възмути, че Рашков заплашва действащ политически лидер. Идеята доразви Томислав Дончев : През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947. Днес ударихте дъното!

    Източник: СЕГА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.