БОГ ДА НИ ПАЗИ!

БОГ ДА НИ ПАЗИ!
24-02-2022г.
68
Гост-автор

Да припомним историята на взаимното конфронтиране Изток-Запад:

- 1949 г се създава НАТО .

СССР не реагира с ответна мярка

- на 09 май 1955 г. ФРГ е приета в НАТО в пряко нарушение на Потсдамските споразумения след Втората световна война.

- на 14 май 1955 г. СССР и още няколко социалистически страни създават Варшавския пакт като противовес на НАТО. Приемане и на Източна Германия в пакта.

- и се започват взаимните провокации с въстанието в Унгария 1956 г. Пражката пролет 1968 година предшествана от размириците във Париж, Франция година по-рано, излизане на Албания от Варшавския пакт, ревизионистичното поведение на Румъния и Чаушеску, разпадане на Варшавския пак 1991 година заедно с разпускането на СССР.

А в създалия се вакуум всички страни членки на Варшавския пакт станаха членове на НАТО заради слабостта на Русия тогава. А сега- реванш ?!

.......

Та до ден днешен няма спокойствие : МИ6, ЦРУ , КГБ в последтвие ФСБ - взаимни провокации и отговори , подривни действия , цветни революции, износ на комунизъм, износ на демокрация , създаване на вътрешни опозиционни партии в противниковите страни, залагана на крайно леви, а в последствие на крайно десни вътрешни фактори на Изток и на Запад, бежански кризи, неолиберални простотии, 99 полови индивиди , национализъм, шовинизъм, Соросоидиотизъм, Тръмпизъм., ... Край нямат измислените и не до там измислени причини и следствия за агресия и взаимни провокации.

Потърпевши - обикновените хорица от Изток и Запад .

БОГ да ни ПАЗИ! ИшАллах !

ВАКХАНАЛИЯ

    Автор: Веселин Абаджиев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.