БЪЛГАРСКОТО МАХАЛО

БЪЛГАРСКОТО МАХАЛО
01-07-2022г.
130
Мартин Карбовски

През 2022-ра българите бяха два вида - уплашени и равнодушни.

Критична маса от мислещи хора, балансирани и с визия за бъдещето нямаше.

Имаше само смяна на ботушите.

От руския ботуш преди 30 години преходът доведе българите не до успехи, демография и прогрес, а до американския ботуш - също така немилостив, но много по-перфиден и технологично напреднал.

В този “транзишън” само за 30 години българите показаха националния си талант да служат сляпо, но вярно на големия си брат.

Ако допреди 30 години те пееха песни, че адресът им е в Съветския съюз, от средата на лятото на 2022-ра днес много от тях сляпо вярват, че техният адрес е НАТО и каквото още там кажат телевизиите.

Ето как беше преди, чуйте малко от текста: 

Сега пак е така, просто в нова крайност.

Въпрос на време е изкуството, обществените организации, образованието да минат (ако не са минали) в режим на ново подчинение. Културата, речта и мантрите се промениха само като смяна на портрета на Големия брат.

А васалът е същият и прави същото.

Прави нищо и работи срещу собствения си интерес, докато изпълнява повелите на ботуша.

Българското махало се залюля и като други пъти в историята ни не показа уравновесеност.

Никой не иска да е лош пророк, но скоро ще има (ако вече няма) обществена повеля да се славослови амерканския ботуш, знаме, порядки и обичаи. Който е бил против руския ботуш знае това най-добре.

Просто днес под знамето на борбата с Русия българите отново изменят на себе си и предават Родината си на историческа буря, която може да я заличи за още половин век. Точно, както се случи това при руснаците.

Това е синдромът на Българското махало - ние през целия 20-ти век, а и в първата четвъртина на 21 век не успяхме да успокоим страстта си да служим като теляци на всички, които ни пожелаха.
Ту в ориенталски и левичарски крайности, ту на фашистки уклони, ту на запад като втора ръка хора и изоставяйки националните си интереси. Всичко това се правеше тържествено.

Това се случи и го пиша така, че да го знаете, та Бог да ви е на помощ, деца.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.