Българската политическа коректност изисква да не употребяваш израза "насипно дясно".

Българската политическа коректност изисква да не употребяваш израза
21-06-2021г.
19
Иван Бакалов
Българската политическа коректност изисква да не употребяваш израза "насипно дясно". Обидно било. Също така не трябва да споменаваш, че партията "Има такъв народ" печели повече избиратели от т. нар. насипно дясно. Задължително трябва да кажеш, че тя е чалга и олигархия. Аргументът, че ИТН ще станат патерица на Борисов или са хора на Божков отпадна. Сега ще ни излъжат някак си.
В предизборна обстановка (и не само) дори да констатираш очевидното, те обвиняват, че пишеш поръчково, агитираш за някого и т. н.
Е, онези, които искат да се пише само "правилно", както им харесва на тях, имат проблем. Или са в позата на костовистите, които смятат народа за прост, че не е избрал Костов завинаги или поне за три мандата. Сега драмата е - аз съм умен и красив, а те избират тая чалга. Ами може би трябва малко да поработят върху себе си, вместо да обясняват колко е лоша чалгата. И за по-сигурно някои гласуват за Борисов, "да не дойдат комунистите". Ту при тия, ту при ония, ту се разделят, ту се съберат. Ами някак естествено са ги нарекли насипно дясно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.