Българите искат честни избори и законност

Българите искат  честни избори и законност
05-08-2020г.
1
Гост-автор

Автор: Иво Христов

 

 

ГЕРБ се събра, за да докаже, че трябва спешно да се разпусне. Вместо делегати, масовката осигуряваха хора, мобилизирани от обръча от фирми и чиновническото войнство на партията. Законът и уставът не важат за партията-държава.

Мъже с щурмовашка разпасаност малтретираха граждани и журналисти. Агресията над Полина Паунова бе извършена пред камерите, с усещането за безнаказаност, което властимащите възпитаха чрез институциите и сервилните си медии у своите поддръжници.

От трибуната цинично бе заявена стратегията за вкопчване във властта, докато недоволните се примирят, а младите и емигрантите си заминат там, където корупцията, угнетението и бедността, свързани със същата тази власт, ги прокудиха.

Борисов въведе акта “полуоставка”: оттегляне със запазване на контрола върху институциите. Това не е акт на политическа отговорност, а опит за съхраняване на мафиотското статукво.

Свободните хора настояват за държава на закона. Отхвърлят унизителната участ на поданици на приватизирана държава, построена върху омертата и лоялността към силните. Българите не искат смяна на дона, а оставка на кабинета и главния прокурор, честни избори и законност. Избори, които днешното дискредитирано управляващо мнозинство не може да организира.

Мутри, вън!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.