Българио, не плачи за продажните си деца! Не плачи...

Българио, не плачи за продажните си деца! Не плачи...
29-03-2022г.
233
Гост-автор
Простете, но да попитам всички състрадателни и загрижени за украинските бежанци, дето вече месец сън не спите за да им осигурите комфорт и удобства, в коя държава живеете?! Кой е вашият народ?! Кой е националният ви флаг?! Кой е езика ви?!
Забравихте 28 февруари 2017-та, когато в град Болград, Одеска област, вандали надраскаха обидни надписи върху паметника на българските опълченци. От двете страни на паметника имаше следи от жълта боя, а на една от плочите със синьо беше написан оскърбителния текст, насочен към етническите българи в града.
Българинът Иван Милев бе жив изгорен в Одеса от украинците през 2014 г. А Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014 г.?! Опожареният Български културен дом в Одеса същия ден?! Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент, тях помните ли?!
Не, не помните! Вие сте съпричастни и благородни, и въобще не ви дреме за това което се случва от години с етническите българи в Украйна... Започна да се случва и тук, на вашата родна земя, но това е без значение, нали?! Важното е да сме съпричастни.
Скоро ще се питате, как така се случи, че сме малцинство в държавата си...
Българио, не плачи за продажните си деца! Не плачи...
 
 
    Автор: Албена Маринова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.