Българинът достатъчно се прецаква сам, никаква ваксина не може да му навреди.

Българинът достатъчно се прецаква сам,  никаква ваксина не може да му навреди.
22-10-2021г.
122
Гост-автор
Трима от петима българи внезапно се загрижиха за здравето си и се притесниха от ваксината на „Пфайзер“. Същите тулупи, които пушат по две кутии цигари на ден и излочват по шест кила менте алкохол на седмица, нагъват банички с мас и гълтат с шепи хапове за кръвно и болкоуспокояващи, предписани от някое тутраканско джипи, започнаха да говорят за клинични изпитания, тестови групи и трифазни схеми. Зер, страхуват се да не се случи най-лошото – да вземе да ги отрови Европата и да им унищожи усилията сами да се ликвидират, които с такава умилителна тъпота полагат през целия си съзнателен живот.
Имам отлична представа до какво води обикновената цигара – исхемична болест на сърцето, инфаркт, инсулт, ампутация на крайници, рак на ларинкса, рак на гълтача, рак на белия дроб, рак на панкреаса, ХОББ, импотентност, спонтанен аборт, жълти зъби, всепоглъщаща смрад.
Всичко това е достатъчно добре доказано с клинични проучвания не за две-три години, а в последните 70, обаче не пречи на половината нашенци с гордост да дават последните си стотинки за пакет папироси. Ваксината на „Пфайзер“ обаче изведнъж се оказа страшна. За разлика от смесения с тебешир кокаин, който шмъркаме в кенефа на долнопробния чалга клуб или наргиле-бар, който е полезен и е преминал всички фази на изпитание. Какви дебили!
Българинът не се страхува да кара пиян и без книжка, не го притеснява да се тъпче със стероиди и амфетамини преди да ходи да поблъска за трицепс, не си мие зъбите и не ходи на доктор. И логично живее най-кратко от всичките си събратя из Европа. Когато поискат да го боцнат с ваксина обаче, внезапно се превръща в апологет на здравословния живот и природосъобразното съществуване. Между две напивания с ерзац ракия и лимонада с аспартам.
Не, тук не става въпрос за нищо друго, освен за ганьовска демонстрация на селско самочувствие на принципа „Те ще ми кажат на мене“. Та той е завършил с четири и нещо техникума по обществено хранене, разбира от сода и бакпулвер, не е някоя наивна овца да се остави да го ваксинират. Нищо, че някакви професори, имунолози, вирусолози и подобна пасмина му обяснява, че е безопасно. Кой знае къде са си купили дипломите, както той е направил за несретните си чалга отрочета.
Българите сме странна пасмина. Хем не вярваме в Бог, хем правим кръщенета на стойност половината семеен бюджет за годината. Не вярваме в почтеността, добрите намерения и експертните умения на политическата класа, но не ходим на избори, за да я оставим непроменена вече 30 години. Не вярваме на жените си, не вярваме на децата си, не вярваме на колегите в работата, на продавачката в магазина, на служителката в банката, на автомонтьора. Все мислим, че се опитват да ни прецакат. И не разбираме, че с този светоглед вече яко сме се прецакали сами. Без никаква ваксина
 
    Автор: Евгени Чертовенски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.